Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Marloes en Pardoes gaan vrolijk verder

Corina 22 juli 2022
Recensie: Marloes en Pardoes gaan vrolijk verder.
@wimvandermaaten
Illustraties van: Rita van der Maaten
Kinderboek vanaf ongeveer 6 jaar
Uitgeverij: Lectio Qualis

Ik mocht eerder al deel 1 lezen en recenseren Het land van Marloes en Pardoes.
In dit 2e deel verhuizen de kleinkinderen van opa plotseling naar een ander land.
Hij belooft daarom alle avonturen van Marloes en Pardoes op te schrijven, en die per mail te versturen.
Eerst beleven ze avonturen op de groene planeet. Maar als ze een professor ontmoeten verandert alles. Ze worden naar blauwe planeet geschoten. Op de blauwe planeet beleven ze allerlei avonturen. En uiteindelijk komen de kinderen bij opa in Amsterdam terecht.

Wat ik er van vond:

Leuk om weer over Marloes en Pardoes te lezen! Ik ken ze natuurlijk al van deel 1
Het is een heerlijk avontuurlijk boek waarin de kinderen veel beleven.
Ze komen echt op allerlei mooie en ook gekke plekken terecht.

Er gebeurt dus veel in het verhaal, veel informatie. Veel spannende momenten.
Maar wat leuk is is dat elk avontuur apart te lezen is, dus als kort verhaal.
Het boek is heel leuk om voor te lezen, en voor de oudere kinderen leuk om zelf te lezen.

Wat het natuurlijk helemaal af maakt zijn de mooie illustraties van Rita van der Maaten. Ik heb weer genoten van de avonturen van Marloes en Pardoes!

1

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Corina

Gesponsord

Een ijzingwekkend en uiterst actueel vervolg in de succesvolle Millennium-serie, geschreven door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.

Een berger ontdekt in een scheepswrak het stoffelijk overschot van een duiker. Het onderzoek van rechercheur Liewe Cupido leidt naar een duikclub op Terschelling. Een duistere zaak.

Op welk moment zet je de regels opzij? De nieuwe beklemmend spannende thriller van Marion Pauw. Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

De nieuwe Nicci French. Een bloedstollend spannende thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken.

Een actuele thriller over Vladimir Poetins dochter. Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina?

Bloedmaan, de bloedstollend spannende nieuwe bestseller van Jo Nesbø. Harry Hole is terug en moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar ontmaskeren

In deze nieuwe spionagethriller komt de Repair Club onder leiding van Johan Antink samen voor een nieuwe zaak. De timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn.

De baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf wordt op gruwelijke wijze vermoord. Een jonge blinde vrouw besmeurd met bloed wordt als getuige in een kast gevonden. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis? 

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021! Een doodgewone nieuwbouwwijk in Nederland. Daar gebeuren geen rare dingen. Toch?

Er gebeuren mysterieuze dingen in en rond de villa van Lynn en haar man, sterrenkok Camiel. Wie houdt zich anders voor in deze bloedstollende nieuwe thriller van Esther Verhoef?

Bloedspoor in de wijngaard en Wraak op Île Sordou: de nieuwe wervelende cosy crime van M.L. Longworth.