Haalde mijn hoge verwachtingen niet

Daniella82 21 april 2025
In de verhalen verzamelaar van Evie Woods volgen we Sarah in het heden (2010) en Anna in het verleden (1910).
Sarah heeft tijd voor zichzelf nodig na een verbroken relatie en zou kerst bij haar zus gaan vieren, maar besluit impulsief naar Ierland te vertrekken na het zien van een verhaal over een magische meidoorn in één van de shops op het vliegveld in New York. Eenmaal in Ierland komt ze terecht in een cottage in Thornwood. Na een wandeling vindt ze een dagboek, het dagboek van Anna, een boerendochter die 100 jaar eerder op dezelfde plaats leefde. Het dagboek verteld over de Amerikaanse Harold die bij toeval bij Anna voor de deur staat. Hij doet een studie naar verhalen over mythen en magie en heeft iemand nodig die hem kan helpen bij het verzamelen van de verhalen van de lokale bevolking, Anna gaat hem helpen en samen gaan ze bij de mensen in Thornwood langs.
De hoofdstukken wisselen elkaar af in tijdslijn. Ik vond dat er te vaak te snel werd gewisseld waardoor ik niet echt lekker in het verhaal kwam. De karakters missen wat diepgang, waardoor het wat oppervlakkig blijft.
De titel en omslag beloven magie, maar ook dat blijft wat minimaal aanwezig.
De schrijfstijl is beschrijvend en makkelijk leesbaar, maar door de snelle wisseling van tijdslijnen, had ik moeite echt in het verhaal te blijven.
Na het lezen van het eerste boek van Evie Woods, De verborgen boekwinkel, had ik hoge verwachtingen voor dit boek, met name over het magie gedeelte, maar die zijn helaas niet gehaald.

Meer recensies van Daniella82