Advertentie

Het luisterboek Voor de meisjes van Heleen van der Kemp wordt voorgelezen door Miryanna van Reeden. Ze heeft een fijne voorleesstem, ze spreekt rustig en duidelijk. Soms heb je wel eens dat een stem irritaties op wekt, of saai is, maar dat is hier absoluut niet het geval.

Het boek begint met Karel van der Zee en zijn vriendin Kim, die besluiten mee te doen aan een getuigenbeschermingsprogramma, omdat Karel gaat getuigen tegen een grote crimineel. Ze moeten onderduiken in verschillende safe houses, omdat ze bang zijn dat er een aanslag gepleegd zal worden op hun leven. Heel veel komen zij in het boek niet meer aan bod. Het boek gaat vooral over de familie Vermeer. Er komen behoorlijk wat personages voorbij, maar dat is allemaal prima te volgen. Langzaam ontrafelt zich een familiegeschiedenis, waarbij Anna, een dochter van Manfred Vermeer, vroeger is misbruikt door haar stiefbroer Leonard Vermeer. Haar moeder overleed toen zij 7 was en toen is het misbruik begonnen. Manfred vermoedde wel iets, maar niet dit. In plaats van het op te lossen, is Leonard naar een kostschool gestuurd en is er verder nooit over gepraat. Totdat Charlotte, de dochter van Jean Vermeer - ook een broer van Anna - de schriftjes van Anna vind en beseft dat wat oom Leonard doet - foto's van haar en haar zusje maken - niet juist is. Uiteindelijk verteld ze het tegen haar opa Manfred. Manfred wil voor eens en voor altijd zorgen dat het stopt - voor de meisjes.

Het is een langzaam opbouwend boek, waarbij familie(geheimen), wraak en criminaliteit belangrijke thema's zijn. Maar je wilt verder, je wilt weten wat er nu precies gebeurd is en hoe het nu verder gaat. Op het eind is de cirkel mooi rond en vallen alle puzzelstukjes in elkaar. Mede door het einde 4 sterren, daarvoor kabbelt het soms net een beetje teveel.

Reacties op: Goed boek - langzame opbouw, maar spannend tot het einde

131
Voor de meisjes - Heleen van der Kemp
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker