Advertentie

Anders dan de prachtige kaft doet vermoeden, laat de inhoud van het boek je hart niet sneller kloppen. Deze roman is, net als het vorige boek van de schrijver Julien Sandrel, onsamenhangend en vrijwel emotieloos. Het heeft veel meer weg van een feelgood-roman/chicklit dan de roman die het pretendeert uit te stralen. Terwijl het gegeven onderwerp; een verloren zuster, een vreselijke ziekte en een teruggevonden vader toch alle ingrediënten bevat om er een prachtig geheel van te maken.
Waar het aan schort bij de schrijver is het gebrek aan diepgang. Zowel personages als gebeurtenissen worden oppervlakkig beschreven en enige diepgang en/of moeilijkheid wordt meteen weer rechtgezet met een luchtige beschrijving dan wel gebeurtenis, want het moet allemaal wel vrolijk en leuk blijven. Toevalligheden zijn niet van de lucht en maken het verhaal ongeloofwaardig en hier en daar irritant.
De opbouw van het verhaal is wel goed en heeft een logisch verloop naar het einde toe maar het einde zal menigeen niet verrassen omdat het voor de hand ligt. Deze roman had zoveel meer kunnen zijn, maar leest desalniettemin tussendoor prima weg.Reacties op: De kaft is mooier dan het verhaal!

4
Een ander leven - Julien Sandrel
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker