Originele beschrijvingen, mooi verhaal maar mist wat sterkte.

Denise Denise
30 mrt 2021

Meg zorgt onvoorwaardelijk voor haar zwaar zieke dochter Grace, die in een rolstoel gekluisterd zit. Ze zijn als twee handen op één buik De inwoners van Ashford, waar ze onlangs zijn komen wonen, hebben uitermate veel respect voor hen en houden van hen. Wanneer het buurmeisje, Cara, de was bij hen binnen brengt treft ze de vermoorde Meg aan; van Grace is er geen enkel spoor. De hectische zoektocht naar Grace levert een aantal onverwachte wendingen in het verhaal.

Het verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen. De twee antagonisten, Jon en Cara, komen beurtelings aan het woord en vertellen beetje bij beetje wat ze in hun zoektocht naar Grace te weten komen. De spanning wordt zo in het verhaal gebracht en het verhaal krijgt verschillende onverwachte wendingen waarbij je eigen vermoedens als het ware worden gedwarsboomd.
Beide antagonisten worden goed beschreven. Je kan begrijpen waarom ze handelen zoals het beschreven wordt. Hun verhaal klinkt ook echt. Over Grace en Meg wordt maar weinig uitgeweid al gaat het boek in feite over hen. Maar hun karakter wordt in het verloop van het verhaal verklaard
De proloog is wat mysterieus en maakt het spannend. Je wil verder lezen en weten wat er zal gebeuren. Je wordt in feite onmiddellijk geconfronteerd met de dood en de verdwijning en die is goed beschreven alsof je samen met Cara het huis binnen gaat. Het woord ‘drup, drup, drup..’, het druppelen van bloed, is als een rode draad in het verhaal. De stijl is vlot geschreven, een vertellende stijl in originele, soms poëtische zinnen en met heel onverwachte metaforen.

P12 “…bloed druipt nog langs haar rozegelakte nagels. Drup,drup,drup.”
p20 “…de agenten en Susan lopen voorbij, nog steeds met gebogen hoofd, als trieste, verwelkte bloemen.”
P38 “Langzaam open ik het boekje alsof het een muziekdoos is.”
P42”De opluchting spoelt als bleekmiddel over je heen.”

Ik kreeg eerder het gevoel een Young Adult te lezen dan een thriller voor volwassenen. Al had ik een vermoeden hoe het verhaal min of meer zou eindigen heeft de afloop me toch enigszins verrast. Het is wel doordacht, gebaseerd op ware feiten, en het verhaal krijgt een eigen stempel. Toch vind ik dat er kracht ontbreekt in het verhaal.
Ik geef het boek: *** (drie sterren)

Meer recensies van Denise