Vertragen & helen in De Cherry Blossom Bookshop!

Deveney 16 november 2025
Dit boek is geschreven om te vertragen. Dat merk je direct aan de schrijfstijl: alledaagse dingen worden gedetailleerd omschreven. Hier moet je van houden en wellicht moet de timing ook goed zijn.

Welkom in De Cherry Blossom Bookshop, een toevluchtsoord voor boekenliefhebbers, dat alleen geopend is tijdens het vluchtige kersenbloesemseizoen. Hier staan Sakura en kat voor je klaar als je op zoek bent naar troost.

Zoals gewend is ook dit healing fiction-boek verdeeld in verschillende, separate verhalen. De vier hoofdpersonen maken in hun eigen verhaal een moment van troost en kalmte mee. Dit betekent voor allemaal iets anders.

Twee van de verhalen vond ik vertederend en de andere twee verhalen wisten me helaas niet te pakken. Het mooie aan de vertederende verhalen vond ik dat rouw en verlies werden genormaliseerd. Evenals dat een schuldgevoel na iemands dood er mag zijn. Zolang je de herinneringen maar koestert.

Ik verwachtte meer diepgang in dit boek en dat heb ik tot op zeker hoogte gekregen, want de verschillende verhalen zijn meer aangezet. Dit kon ik erg waarderen. Desalniettemin leer je de personages niet super goed kennen in ca. 70 bladzijden.

De Cherry Blossom Bookshop is een combinatie van Het restaurant van de herinneringen en The Rainfall Market.

“Woorden zijn er immers al voordat je ze hardop uitspreekt. Het feit dat ze nog geen gestalte hebben gekregen, wil nog niet zeggen dat ze er niet zijn.”

*ik ontving dit boek als recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Meer recensies van Deveney

Madison is de perfecte vrouw, met het perfecte gezin en het perfecte leven waar iedereen van droomt. Alleen is het één grote leugen... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.