Vermakelijk door humor, onverwachte liefde en spice!

Deveney 13 november 2025
Good spirits is een fijne feelgoodroman in winterse sferen, vol hoop en humor, waarin de hoofdpersoon in een verwerkingsproces onverwachts liefde vindt. En die liefde komt met de nodige spice!

Harriet maakt dit jaar met Kerstmis onverwacht kennis met een wel heel charmante, Ierse verschijning: Nolan. Hij blijkt de geest van voorbije kerstfeesten te zijn. Terwijl ze samen Harriets verleden doorgronden, ontdekken ze meer dan ze in eerste instantie hadden verwacht..

Good spirits is een vermakelijke romcom in boekvorm. Harriet is een lieverd en Nolan ontwikkelt zich van botte vent tot een liefhebbende man.

Soms koppelde ik dit verhaal aan The seven years slio, maar dan minder sterk neergezet. Dit komt door de realistische wereld, de magische elementen en dat de hoofdpersonages niet tegelijkertijd ‘leven’. Nolan is een geest in menselijke vorm, wat het verhaal voor mij weer realistischer maakte.

Tijdens het lezen dacht ik: de gebeurtenissen die ze samen in het verleden beleven zijn een soort versie van EMDR-therapie. Harriet beleeft namelijk samen met Nolan vervelende herinneringen uit haar verleden, zodat haar emotie kan worden omgevormd of haar tot een ander inzicht kan brengen. Een interessante invalshoek als je het mij vraagt.

“(..) nu ik haar van een afstandje zie, zou ik met gemak kunnen doen alsof ze iemand anders is dan ik, maar dat meisje is nog steeds een deel van mij. Haar wonden zijn mijn wonden. Ze liggen diep verborgen onder dat verband dat ik zelf heb aangelegd.”

Het leuke aan de boekenlounge is dat ik boeken lees die ik normaal gesproken zelf niet zo snel zou oppakken. Dit boek is is daar een voorbeeld van.

Volgens mij is dit deel 1 en door de kennismaking met dit boek en de auteur ben ik toch wel nieuwsgierig naar volgende delen.

Meer recensies van Deveney

Madison is de perfecte vrouw, met het perfecte gezin en het perfecte leven waar iedereen van droomt. Alleen is het één grote leugen... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.