Tim Voors ging alleen op de reis en neemt de lezer mee...Een eerlijke reis over pieken en dalen tijdens een trail.
Alleen is het debuut van Tim Voors waarin hij schrijft over zijn eerste lange afstandswandeling van Mexico naar Canada. Hij liep eerder al verschillende tochten met zijn vrouw maar besluit nu alleen op pad te gaan. Een half jaar weg van partner, gezin en alle dingen waar hij altijd mee bezig was. Zou hij het volhouden?
De Pacific rest trail is een toch van 4286 kilometer lang. Goed voorbereid zijn is het halve werk geeft Tim aan. Hij neemt een jaar de tijd om te sparen en de juiste materialen te verzamelen. Leest zich goed in en neemt adviezen van andere hikers ter harte en hij drukt de lezer op het hart dat als ze geïnspireerd raken om dit ook te doen om zich goed voor te bereiden. Hij haalt ook diverse drempels weg door aan te geven dat het ook een kwestie van ervoor gaan is.
Hij begint in de extreme hitte in Mexico en ontmoet bijzondere mensen. Hij krijgt een trail naam “Van GO” en leert ook met steeds minder bagage en gewicht op weg te gaan. Dat doet hij onder andere door spullen met de post vooruit te sturen.
Hij neemt de tijd, tijd om te wandelen en tijd om bij te komen maar ook tijd om over allerlei zaken na te denken nu hij er alleen voor staat. Hij besluit zelfs om een tijd niet te praten om echt tot zichzelf te komen. Hij mist de tijd met zijn familie en de spaarzame facetime momentjes worden waardevoller dan ooit.
Tijd wordt op een gegeven moment ook een vijand want hij moet het eindpunt bereiken voor de sneeuw de trail onbegaanbaar maakt.
Tim Voors neemt de lezer mee in zijn angsten voor beren, onweer en bergen om vervolgens schitterende foto’s of schilderijen te delen.. (vandaar zijn trail naam) Daarna laat hij ook de oplossingen zien voor zijn angsten. Het is een eerlijk verhaal met pieken en dalen.
Het boek is mooi uitgevoerd, de schrijfstijl van Tim Voors verveelt geen moment en hij nam mij echt mee op reis. Heel knap dat hij dat zo kan verwoorden dat je met hem mee gaat denken en beleven. Ik wacht nu op een boek over de Santiago de Compostella en van zijn reis in Japan maar ik hoop vooral dat ik op bij volgende reisboek weer mee op reis mag.
Ik heb ook op zijn website gekeken en daar gelezen over voorbereidingen en andere reizen maar vooral de film van zijn presentatie van zijn reis op de Pacific Crest Trail maakte indruk