Een mooie thriller waarin heden en verleden bij elkaar komen
“Misschien was het een zwakte in hun familie dat ze er niet tegenkon om te worden verlaten.” Dat bedacht Louise op het moment dat ze van haar vakantie terugreist naar huis in Denemarken omdat haar broer een zelfmoordpoging heeft gedaan.
2 Vrouwen, Camilla en Louise keren onafhankelijk van elkaar terug naar de plek van hun jeugd. De een om een zaak op te lossen en de ander om haar schoonzus te vinden. Dan blijken alle gebeurtenissen te herleiden zijn naar een werkweek in 1995. Deze verhalen vormen samen een heel spannend boek met mooie personages uit heden en verleden die op het eind samenkomen.
Dat maakt van dit boek echt een heerlijk boek om te lezen, je verveelt je geen moment omdat je samen met de hoofdpersonen aan het puzzelen bent. Ik was zo gegrepen door de mooie zinnen en de personages dat ik het boek in 2 dagen uitlas en er daarna nog lang aan bleef denken. Een keer haalde ik de vrouwen door elkaar maar dat werd snel hersteld.
Het blijkt dat veel Deense kinderen een werkweek hebben gehad op het eiland dat een grote rol speelt in dit boek, blijkt uit het nawoord. IK kreeg ook de indruk dat de auteur bekend was met de situatie door de mooie beschrijvingen van de natuur en hoe zo’n werkweek verloopt.
Dit boek is een onderdeel van een serie die zich rondom Louise afspeelt maar ik heb het gelezen zonder dat ik de andere delen ken en kon het prima volgen.
Een thriller om echt van te genieten en daarna te hopen dat je ooit ook naar het eiland Bornholm kan reizen.