Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Sfeervolle thriller en mooi vervolg op de vorige delen.

Diane Kooistra 31 maart 2024
Voor vrouwenthrillers las ik het boek Stille nacht van Carmen Prins
Dit boek werd eind vorig jaar uitgegeven door De Crime Compagnie

Carmen Prins is een succesvolle foodblogger en influencer. Na jaren in Amsterdam te hebben gewoond is ze inmiddels terug verhuisd naar Terschelling, samen met haar kinderen. Carmen debuteerde in 2020 bij De Crime Compagnie met Carmens Kookpunt. Daarna volgde Deadline in 2022 en nu Stille nacht.

Over eerder gelezen Deadline: "Carmen Prins geeft iedere personage een eigen mooie rol in het verhaal, ze lijken net echte mensen."

Carmen raakt betrokken bij een aanrijding waarbij degene die haar van achteren aan heeft gereden doorrijdt. Ze doet aangifte bij de politie.

Ze houdt van het ongeluk een tijdje nekklachten over maar daar blijft het niet bij want een onverwachte gast zorgt ervoor dat ze in een gevaarlijk avontuur belandt.Daarnaast is ze eigenlijk drukker met haar dementerende vader en haar zonen die op weg naar hun vader strandden op het vliegveld JFK in New York...wordt het haar teveel?

Het boek begint met een grote vaart, is spannend om te lezen en dat wordt versterkt door de meeslepende schrijfstijl van de auteur.

De sfeervolle beschrijving van het eiland zelf zorgt voor rust in dit boek.

Het feit dat de auteur dezelfde naam heeft als de hoofdpersoon en op dezelfde plek woont, maakt dat het soms moeilijk is om fictie van non-fictie te onderscheiden. Prins laat de lezer twijfelen over wat de spannendste verhaallijn is.

"Meebewegen en niet te veel willen regisseren."

De herkenbare angsten van Carmen als moeder of Carmen als dochter en tussendoor de spanning tussen haar en de mannen in haar leven maken haar een boeiende persoonlijkheid. De climax op oudejaarsnacht zorgt voor een spetterende indruk op de eilandbewoners en de lezer.

Prins maakt gebruik van enkele sterke cliffhangers die ervoor zorgen dat stoppen geen optie is.

Stille nacht is een sfeervolle thriller en een heerlijk vervolg op de vorige boeken van deze auteur. Een boek dat zich tijdens de feestdagen afspeelt maar die de lezers het hele jaar zal boeien.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Diane Kooistra