Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een tussendoortje vol herkenning en heel veel kippenvel.

Diane Kooistra 10 april 2024
Inge van Prooijen (1988) woont met haar vriend Bob en zoontje Dice Vanaf het moment dat ze kon lezen verslond ze boeken: van kinderboeken naar young adult naar romans en ten slotte thrillers

Ik las eerder Zonder angst van haar en schreef:” Inge van Prooijen weet de juiste woorden te vinden om de onderhuidse spanningen in het boek te laten groeien.”
Na de geboorte van haar zoontje maakt Inge een pittige tijd door, ze beschrijft het in haar nawoord als “Anderhalf jaar niet slapen doet wat met je.” Dit inspireerde haar voor deze novelle.

In waar is Ivy treft de jonge, alleenstaande moeder Lizzy een leeg bedje aan na het middagdutje van haar dochter Ivy. Helemaal in paniek zoekt ze de dader, in haar omgeving, bij haar werk als influencer en in haar verleden. Ondertussen wordt de lezer meegenomen in haar verhaal dat zich in het heden en in de zes maanden voor de kidnapping afspeelt. Door het toevoegen van enkele hints en plottwists en pas op het laatst volledige openheid over de achtergronden van de hoofdpersoon te geven, is dit een heel spannend tussendoortje.
Van Prooijen heeft een vlotte schrijfstijl, weet de personages snel te introduceren bij de lezer en neemt ook verschillende maatschappelijke onderwerpen mee in het verhaal zonder van de hoofdlijnen af te wijken. Het boek laat een mooi beeld zien over de mooie en minder mooie kant van het influencer zijn, maar ook over de achterkant van de roze wolk.
Een tussendoortje vol herkenning en heel veel kippenvel.
Waar is Ivy zal menige lezer diep raken, ook om dat er best pittige thema’s besproken worden zonder dat de spanning af zal nemen.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Diane Kooistra