Rockmuziek & Romance

Eefke van Geffen Eefke van Geffen
13 mrt 2023

In december maakte ik voor het eerst kennis met het werk van Kristie Raaijmakers met de heerlijke kerstnovelle De magie van Kerstmis. Op mijn ereader stond het eerste boek van Kristie al klaar om te lezen: Compleet van de wijs. En wat ben ik blij dat ik dit boek heb gelezen! Compleet van de wijs is een heel fijn en muzikaal feelgood boek en een top begin van de serie Rock & Flirt.

In Compleet van de wijs leren we Fleur kennen. Fleur is zelfverzekerd, vrolijk en houdt van muziek. En ze is een enorme flirt! Zingen is dan ook haar hobby en dit boek begint met haar grote kans: zingen bij Utrecht on stage. En dan mag ze ook nog eens samen zingen met up-and-coming rockband Misty Figures. Dat zou geweldig moeten zijn, maar het lijkt erop dat leadzanger Jeff een enorme hekel heeft aan Fleur.

Compleet van de wijs leest heel vlot. Kristie Raaijmakers heeft een fijne schrijfstijl die je meteen meevoert in dit muzikale verhaal. Ook het tempo weet ze goed gelijk te houden. Nergens voelde het verhaal te traag of juist te gehaast. En het verhaal bevatte voor mij ook een aantal verrassingen.

Fleur en Jeff zijn hele leuke hoofdpersonages om te volgen. Het aantrekken afstoten tussen deze twee was heerlijk om te lezen en ik voelde echt me Fleur mee. Als ik romantische feelgood lees, wil ik het liefst een boek lezen, waarin we niet alleen over de romance tussen de 2 hoofdpersonages lezen. En dat is goed gedaan in Compleet van de wijs. De bijpersonages dragen hier ook zeker aan bij. Van de andere bandleden van Misty Figures, de vriendinnen en familie van Fleur tot haar buren. De een komt wat meer in beeld dan de ander, maar zo krijg je als lezer een compleet verhaal, dan enkel 2 mensen die om elkaar heen draaien.

Verder mijn complimenten voor de muzikale elementen! Als hobby-zangeres vond ik het superleuk om te lezen over een andere hobby-zangeres. Het voelde alsof ik in de repetitieruimte was bij Fleur en Misty Figures (ik moest ook denken aan de repetitieruimte van mijn eigen bandje), de repetities op het podium en het uiteindelijke optreden plus achter de schermen. Het voelde zo compleet en realistisch aan.

Zoek jij een fijne feelgood waarin muziek een rol speelt? Zoek dan niet verder en ga voor Compleet van de wijs! En een extra fijne tip: lees eerst Een zomer offline van Kristie Raaijmakers, een kortverhaal dat voorafgaat aan Compleet van de wijs. Je kunt Een zomer offline gratis lezen via de website van Kristie.

Na de fijne leeservaring van boek 1, heb ik extra veel zin om de rest van de Rock & Flirt serie te gaan lezen. Compleet van de wijs krijgt van mij 4 sterren.

Meer recensies van Eefke van Geffen