Sprookjesachtig samenleesverhaal met prachtige illustraties

Mirte en haar broertjes Jonas en Kobe gaan op vakantie naar een huis in het bos.

“Een sprookjeshuis in een sprookjes bos” aldus Mirte

Als ze in het bos gaan spelen bij de oude eik, gebeurt er iets geks. Nadat ze een prachtige blauwe steen aangeraakt hebben, krimpen ze. Ze gaan op onderzoek uit in een gat in de grond. Als ze muziek horen gaan ze er op af.

“Langzaam schuifelen ze verder, steeds verder, steeds dieper onder de grond.”

Dan belanden ze bij de Vroentjes; een groen volkje dat woont in de stam van de oude eik. Ze beleven een spannend avontuur met hun Vroentjes vrienden Silas en Amir om de oude eik te beschermen tegen een blauw minivolk genaamd de Dauwsels.

“Jullie zijn veel groter dan de Dauwsels. Als ze jullie zien, rennen ze meteen weg!”

Wat vind ik het toch knap geschreven, zo’n samenleesboek. Op elke bladzijde staan een aantal wat simpelere regels in groter lettertype voor een beginnende lezer. Zo kan je samen met je kind een boek lezen. Om en om. Overigens ook leuk voor opa’s en oma’s en hun kleinkind. Of om samen te lezen met een grotere broer of zus. Of wat dacht je van op school? Een leerling van een hogere groep die samen leest met iemand uit groep 3 of 4? Genoeg mogelijkheden!

Achterin staat ook nog eens informatie voor de ouders om voorlezen en samen lezen te bevorderen. Super handig en slim gedaan!
En dan die illustraties… zo mooi! Echt een aanvulling op het boek!
Ik vond het ook een heel lief en leuk verhaal over drie kinderen die samenwerken om een sprookjesachtig volkje te redden. Een aanrader dus!

Meer recensies van een_kast_vol_boeken