Katvis

een_kast_vol_boeken 17 november 2025
Al een paar jaar geleden was dit het boek van de actie “Heel Nederland leest junior”. Toen hebben we hem als school niet aangeschaft. Nu kreeg ik de kans om nog een achtergebleven doos op de kop te tikken. Hoe fijn?!

Het gaat over Ate die een vriend heeft gevonden op internet, Baptiste. Baptiste heeft het zwaar. Ate heeft al een paar keer geld naar hem overgemaakt. Nu moet Baptiste zijn telefoon verkopen, dus besluit Ate een oude telefoon aan hem te geven zodat ze wel contact kunnen houden. Daarvoor moet hij naar Brussel. Daar aangekomen blijkt het verhaal toch iets anders in elkaar te zitten en belandt Ate in een gevaarlijk avontuur.

Een boek waar je heel veel mee kunt in de klas. Ik snap heel goed waarom deze gekozen is. Ik zie hier zoveel mogelijkheden mee voor mooie waardevolle klassegesprekken.
Blij dat ik deze nog heb kunnen bemachtigen!

Meer recensies van een_kast_vol_boeken