Is er wat mis met Alex
Alex Portnoy groeit op in een joodse gezin en krijgt het joodse geloof ook allemaal vol vuur door zijn ouders ingegoten, maar hij blijkt er niet gevoelig voor als zijn leeftijd vordert.
Hij kent al vroeg in zijn leven met ernstige sexuele obsessie waardoor hij zich al op jonge leeftijd het masturberen tot een uitgebreide dagtaak heeft verheven, later gevolgd door sex met vrouwen.
Dit alles wordt dan opgebiecht aan zijn psychiater.
Het boek zit vol met sex uitspattingen maar voor mij niet werd het niet vulgair, het ging niet in detail om tot porno genoemd te worden,
Het boek heeft voor mij 2 kanten, ik vind de schrijfstijl van Philip Roth niet prettig daardoor werd ik snel afgeleid, maar bij heel veel zinsneden zat ik dan wel op het puntje van mijn stoel want de buitengewone grove humor die hij bezigt in dit boek vind ik dan wel weer geweldig, maar dat moet je liggen, het is duidelijk geen boek voor de doorsnee lezer, je moet wel ergens tegen kunnen.
Dit alles wordt dan opgebiecht aan zijn psychiater.