Advertentie
    Eline R. VIP Club

Voor de 50ste verjaardag van Poetry International, een organisatie die jaarlijks de internationale poëzie naar Rotterdam haalt tijdens een groots poëziefestival, werd aan 50 dichters gevraagd in de archieven te duiken en hun favoriete gedicht uit de Poetry International geschiedenis te kiezen. Het resultaat hiervan is te zien in De mooiste gedichten van de wereld. Hierin staan deze 50 gedichten gebundeld vergezeld van een toelichting, die kan gaan van een interpretatie van het gedicht tot zelfs een eigen gedicht als reactie op het uitgelicht gedicht. Dit zorgt ervoor dat elk gedicht met toelichting je laat kennis maken of misschien zelfs terug brengt naar een unieke herinnering uit de voorbije 50 jaar.

Deze mooi vormgegeven bundel wordt vooraf gegaan door een inleiding geschreven door Ellen Deckwitz, die perfect samenvat wat het doel van deze bundel is en wat je er van kan verwachten. Tussen de kaften van dit boek zit een mooi stukje poëziegeschiedenis samengevat en het is zeker en vast een mooi eerbetoon aan Poetry International als organisatie en bevorderaar van de Poëzie, met een hoofdletter P.

Door de hoeveelheid mensen die aan deze bundel meegewerkt hebben en het aantal verschillende dichters waarvan er gedichten in deze bundel opgenomen zijn zorgt dit eerbetoon voor een unieke en interessante leeservaring. Het is de perfecte manier om het festival door de ogen van iemand anders mee te maken of om kennis te maken met delen van het festival die je zelf niet ervaren hebt. Ook is dit een mooie manier om kennis te maken met nieuwe dichters. Je leest in deze bundel gedichten van 50 verschillende auteurs, die stuk voor stuk een unieke stijl hanteren. De kans bestaat natuurlijk dat je niet alle dichters/gedichten even geweldig vindt, maar door de toelichting blijft het lezen van elk gedicht toch interessant. Hierdoor krijg je de kans om door de ogen van de dichter die het gedicht gekozen heeft te kijken en kun je zien waarom hij/zij net dit specifieke gedicht als favoriet uit de hele Poetry International geschiedenis gekozen heeft.

Reacties op: Mooi en interessant eerbetoon

1
De mooiste gedichten van de wereld -
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 22,50
E-book prijsvergelijker