sterk debuut vol spanning

elineassez elineassez
3 apr 2026

Ik begon aan dit boek omdat Day @daylernout mij vroeg om het te recenseren, en eerlijk gezegd twijfelde ik eerst een beetje. Ik wist niet goed wat ik kon verwachten en of het echt iets voor mij zou zijn. Maar al snel werd ik toch meegezogen in het verhaal en merkte ik dat ik verder wilde blijven lezen.

Wat meteen opvalt, is de schrijfstijl van Day. Die leest heel vlot en voelt bijna alsof iemand je het verhaal persoonlijk vertelt. Soms is het best tragisch en zwaar, maar op andere momenten zit er ook humor in, wat het verhaal wat lucht geeft. Die afwisseling werkt heel goed en zorgt ervoor dat het nooit saai wordt.

Ellington, het hoofdpersonage, heeft me eigenlijk meteen vast. Je voelt dat hij het juiste wil doen, en juist daardoor leef je met hem mee wanneer dingen fout beginnen te lopen. Hij is geen typische held, maar dat maakt hem net interessant. Abby vond ik ook een heel fijne toevoeging. Zij brengt iets zachts in het verhaal en zorgt voor momenten van liefde en warmte, wat echt nodig is tussen alle spanning door.

De korte hoofdstukken maken het ook heel aangenaam om te lezen. Je denkt telkens “nog eentje”, en voor je het weet ben je weer een stuk verder. Ondertussen wordt de spanning rustig opgebouwd. Het begint vrij kalm, maar je voelt dat er iets broeit en dat het vroeg of laat mis zal gaan.

Het einde vond ik sterk. Het past bij het verhaal en bij de keuzes die gemaakt worden, maar wist me toch nog te verrassen. Dat maakte het voor mij echt af.

Al bij al vind ik dit een knap debuut en ben ik zeker benieuwd naar wat Day hierna nog gaat schrijven.

Meer recensies van elineassez