Mysterieus spannend
Het meisje in het meer van Pamela Sharon (Thrillseekers-reeks) van Uitgeverij Leopold.
Dit boek begint al intrigerend: een meisje wordt uit het meer gehaald, helemaal alleen, en ze zegt niets. Geen uitleg, geen verhaal. Alleen één naam verschijnt… en die naam zorgt meteen voor kippenvel.
Vanaf daar zit je in een verhaal dat je langzaam dieper mee het mysterie intrekt. Je volgt Jay, die nog altijd met vragen zit rond het verleden van zijn broer. Wanneer dat stille meisje opduikt, lijkt alles weer open te breken. Wat is er écht gebeurd? En waarom duikt dat verleden nu ineens weer op?
Wat ik zelf heel fijn vond, is hoe vlot het leest. Het is geen dik boek, en dat maakt het net zo toegankelijk. Je vliegt erdoor, zonder dat het oppervlakkig wordt. Er gebeurt genoeg om je nieuwsgierig te houden, en op het einde van hoofdstukken zit vaak net genoeg spanning om toch nog even verder te lezen. Zo’n “oké nog eentje dan” boek dus.
De sfeer zit ook goed. Het meer speelt echt een rol in het verhaal. Iets mysterieus, een beetje dreigend ook, alsof er altijd iets onder het oppervlak verborgen zit. Het is niet super eng, maar wel spannend genoeg om je aandacht vast te houden.
Het verhaal is vrij rechttoe rechtaan, wat ik hier net een pluspunt vind. Geen ingewikkelde sprongen of moeilijke taal, gewoon een duidelijk verhaal dat goed in elkaar zit en je meesleept. Ideaal als je zin hebt in spanning zonder dat het te zwaar wordt.
Wat ik wel een beetje jammer vond, is het einde. Het voelt alsof het vrij plots stopt, net wanneer je nog even verder wil. Ik had echt nog zin in meer, nog een stukje extra om alles helemaal rond te maken. Nu blijf je een beetje achter met dat gevoel van “was dit het al?” …niet per se slecht, maar wel iets dat opvalt.
Qua leeftijd zou ik zeggen vanaf ongeveer 11 jaar als je een sterke lezer bent. Het past goed bij jongeren die graag iets spannends lezen, maar ook voor wie niet altijd makkelijk naar een boek grijpt. Door de lengte en het tempo is het echt een fijne instapper.
tip: begin hieraan wanneer je wat tijd hebt, want de kans is groot dat je snel wil doorlezen. Het is ook leuk om erna even te praten over wat je denkt dat er gebeurd is, of wat je zelf zou doen in zo’n situatie. En eerlijk… dit is zo’n boek dat je makkelijk doorgeeft aan iemand anders met de woorden: “Lees dit eens, dit is echt iets voor jou.”
Het meisje in het meer is spannend, vlot en gewoon heel fijn om te lezen, al had het voor mij gerust nog een paar pagina’s langer mogen duren.