Advertentie

Intussen heb ik het vijfde deel uit de Will Trent serie achter de rug, het gaat snel! Karin Slaughter weet op de één of andere wijze toch altijd boeken te schrijven die ik maar niet kan neerleggen. Ook met dit deel was het niet anders, hoewel het toch redelijk ingewikkeld in elkaar zit. Ik leg het je even kort uit.

Zoals we al weten uit de eerdere delen is de moeder van Faith (Evelyn Mitchell) vervroegd met pensioen gegaan. Er was een grootschalig onderzoek gaande binnen haar team waar allerlei ongure dingen aan het licht kwamen, waar corruptie er de grootste van was. Leden van haar team lieten vangsten in hun eigen zakken verdwijnen. Uiteindelijk verdwenen de meesten van hen in de cel en zit het merendeel van hen daar nu nog steeds. Evelyn zelf liet de eer aan zichzelf en ging met pensioen. Er werd altijd getwijfeld of ze op de hoogte was van deze praktijken, maar verder werd erover gezwegen. Te pijnlijk. Te moeilijk. Tot nu. Want ze verdwijnt op klaarlichte dag.

Will Trent wordt op de zaak gezet en samen met Amanda Wagner worden ze in het verleden gezogen. Een verleden dat te maken heeft met de drugswereld en bendes. Een wereld waar ik mijn hoofd bij heb moeten houden om te kunnen volgen. Er werden een heleboel namen op me losgelaten. Namen van Evelyn’s vroegere collega’s & namen van bendeleden. Wow, soms was het teveel. Ik voelde me soms echt alsof ik in een tsunami terecht kwam en overspoeld werd met een boel informatie. Ik kon ook niet alles altijd even goed plaatsen. Waarom bezoeken ze die of die persoon? Soms is het wat tussen de lijnen door lezen. De ontknoping is goed, maar wat wou de dader aanvankelijk bereiken met de hele opzet? Uiteindelijk kon het voor die persoon enkel maar slecht aflopen. Gevallen las wel vlot, maar af en toe had ik wel een rustmoment nodig om bovengenoemde redenen. Ik kijk wel al uit naar het volgende deel uit de serie, want ook na vijf delen ben ik nog lang niet uitgekeken op Will Trent, Sara Linton & Faith Mitchell! Voor dit deel geef ik een mooie 4 sterren!

https://elinevandm.wordpress.com/2021/02/23/gevallen-van-karin-slaughter-4/

Reacties op: Goed deel, maar redelijk ingewikkeld

1081
Gevallen - Karin Slaughter
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners