Verhaaltjes vol kleuterfantasie en humor!
Ari (beetje-zus) en Loek (beetje-broer) wonen in een samengezin. De moeder van Ari en de vader van Loek zijn namelijk verliefd op elkaar. In dit tweede boek over Ari en Loek is iedereen gewend aan elkaar, maar net als in ieder gezin gebeurt er heel veel! Een cavia gaat dood, een krijgen hondje en dan is moeder Jikke ook nog zwanger van een baby… of zou Ari's wens toch uitkomen en wordt het een wolf?
Mening: Dit boek staat vol met 33 korte verhaaltjes vol met kleuterfantasie en humor! De verhaaltjes zijn lekker ondeugend, waardoor de kinderen tijdens het voorlezen gegarandeerd zullen moeten lachen. Het is leuk om in dit boek een kijkje te nemen in het leven van een samengesteld gezin en alle leuke en soms mindere leuke dingen te zien waar de gezinsleden tegenaan lopen. Mooi hoe Yvonne de Vries ook moeilijke onderwerpen zoals het gemis van de moeder van Loek en een verloren huisdier op een serieuze, maar luchtige manier aan bod laat komen.
Bij de verhaaltjes worden de gekke of fantasievolle gedachten van Ari of Loek getoond in een paginavullende illustratie. De tekeningen met zachte lijnen en pastelkleuren vullen zo de tekst perfect aan en zorgen dat het verhaal nog meer voor de lezers gaat leven.
Fun fact: Dit is het tweede boek over Ari en Loek, maar heel goed los te lezen! Ik heb zelf het eerste boek niet gelezen, maar alle verhoudingen werden in dit boek goed duidelijk gemaakt. Ik ben nu uiteraard wel nieuwsgierig geworden naar het eerste boek, dus die ga ik zeker lezen!