Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Meeslepend

Els Van Haute 31 juli 2020
Beest. Door Ane Riel.

Beest valt onder de noemer: spannende boeken. En spannende boeken lees ik niet. Maar het is ook al een literaire thriller genoemd. En literaire boeken lees ik wel. Twijfel dus. Op de een of ander manier bleef het boek aan me trekken dus begon ik er toch in. Eventjes met lichte tegenzin maar al snel helemaal verslaafd. Ik heb het in 24 uur uitgelezen, elke vrije minuut benut.

Eigenlijk zou ik het nu al opnieuw moeten lezen want ik ben er zo snel doorheen gegaan (ik kon niet anders) dat ik ongetwijfeld pareltjes van zinnen heb gemist. Riel schrijft vlot en meeslepend maar ook poëtisch mooi en ontroerend. Het verhaal van de kleine, supersterke Leon en zijn mama Danica grijpt je bij de keel. Danica heeft alles over voor haar kind, wil het koste wat kost beschermen. Maar hoe en tot welke prijs? Aan vader Karl heeft ze niet veel, gelukkig is daar Mirko, de buurjongen. Oorverdovend verliefd op Danica en de beste vriend van Leon.

Aan alles voel je dat er ergens iets mis moet gaan, ondanks de liefde tussen de mensen en de schoonheid van de natuur sluipt er continue een donkere schaduw over alles heen, een schaduw die de lezer een beklemmend gevoel geeft. De afwisseling tussen heden en verleden geeft het boek nog meer vaart en drijft de spanning nog hoger op.

Beest is een boek over liefde en lust, over graag zien en onmacht, over wel willen maar niet kunnen, over ouders en kinderen, over vriendschap en de tol van het lot. Wie is er schuldig en waaraan? Beest grijpt je bij de keel, wekt tranen en hartkloppingen op en laat je niet meer los. Gigantisch mooie pageturner die vraagt om een tweede lezing en smeekt om een verfilming.
1

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Els Van Haute

Gesponsord

Een ijzingwekkend en uiterst actueel vervolg in de succesvolle Millennium-serie, geschreven door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.

Een berger ontdekt in een scheepswrak het stoffelijk overschot van een duiker. Het onderzoek van rechercheur Liewe Cupido leidt naar een duikclub op Terschelling. Een duistere zaak.

Op welk moment zet je de regels opzij? De nieuwe beklemmend spannende thriller van Marion Pauw. Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

De nieuwe Nicci French. Een bloedstollend spannende thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken.

Een actuele thriller over Vladimir Poetins dochter. Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina?

Bloedmaan, de bloedstollend spannende nieuwe bestseller van Jo Nesbø. Harry Hole is terug en moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar ontmaskeren

In deze nieuwe spionagethriller komt de Repair Club onder leiding van Johan Antink samen voor een nieuwe zaak. De timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn.

De baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf wordt op gruwelijke wijze vermoord. Een jonge blinde vrouw besmeurd met bloed wordt als getuige in een kast gevonden. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis? 

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021! Een doodgewone nieuwbouwwijk in Nederland. Daar gebeuren geen rare dingen. Toch?

Er gebeuren mysterieuze dingen in en rond de villa van Lynn en haar man, sterrenkok Camiel. Wie houdt zich anders voor in deze bloedstollende nieuwe thriller van Esther Verhoef?

Bloedspoor in de wijngaard en Wraak op Île Sordou: de nieuwe wervelende cosy crime van M.L. Longworth.