Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Meeslepend

Els Van Haute 31 juli 2020
Beest. Door Ane Riel.

Beest valt onder de noemer: spannende boeken. En spannende boeken lees ik niet. Maar het is ook al een literaire thriller genoemd. En literaire boeken lees ik wel. Twijfel dus. Op de een of ander manier bleef het boek aan me trekken dus begon ik er toch in. Eventjes met lichte tegenzin maar al snel helemaal verslaafd. Ik heb het in 24 uur uitgelezen, elke vrije minuut benut.

Eigenlijk zou ik het nu al opnieuw moeten lezen want ik ben er zo snel doorheen gegaan (ik kon niet anders) dat ik ongetwijfeld pareltjes van zinnen heb gemist. Riel schrijft vlot en meeslepend maar ook poëtisch mooi en ontroerend. Het verhaal van de kleine, supersterke Leon en zijn mama Danica grijpt je bij de keel. Danica heeft alles over voor haar kind, wil het koste wat kost beschermen. Maar hoe en tot welke prijs? Aan vader Karl heeft ze niet veel, gelukkig is daar Mirko, de buurjongen. Oorverdovend verliefd op Danica en de beste vriend van Leon.

Aan alles voel je dat er ergens iets mis moet gaan, ondanks de liefde tussen de mensen en de schoonheid van de natuur sluipt er continue een donkere schaduw over alles heen, een schaduw die de lezer een beklemmend gevoel geeft. De afwisseling tussen heden en verleden geeft het boek nog meer vaart en drijft de spanning nog hoger op.

Beest is een boek over liefde en lust, over graag zien en onmacht, over wel willen maar niet kunnen, over ouders en kinderen, over vriendschap en de tol van het lot. Wie is er schuldig en waaraan? Beest grijpt je bij de keel, wekt tranen en hartkloppingen op en laat je niet meer los. Gigantisch mooie pageturner die vraagt om een tweede lezing en smeekt om een verfilming.
1

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Els Van Haute

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?