Ondanks potentie een teleurstellend voorspelbaar plot
Het schrijversduo Sophie Wester (2 docenten Nederlands) debuteerde in 2022 met ‘Moordende hitte’, waarna recentelijk hun tweede boek ‘Een lege plek’ verscheen. Beide thrillers zijn uitgegeven door De Crime Compagnie.
In ‘Een lege plek’ speelt Birgit Zilver de hoofdrol, een jonge vrouw die haar zaakjes goed op orde heeft, een succesvolle fertiliteitsarts is in de kliniek waar ze gedeeld eigenaar van is, doch privé vrij eenzaam is. Al snel in het boek gebeurt er veel in Birgits leven. Haar ex-vriend Sander vraagt Birgit hem te helpen bij de kinderwens die Sander en zijn nieuwe vrouw Annabel hebben, waar ze mee instemt. Hierdoor komt er regelmatig contact tussen de drie, wat gepaard gaat met verwarrende gevoelens en jaloezie. Daarnaast ontvangt Birgit anonieme, beangstigende bedreigingen en overlijdt haar moeder. Onder druk neemt Birgit regelmatig ondoordachte beslissingen.
Door de snelle, vele en spannende ontwikkelingen pakt het verhaal vanaf het begin, waarbij de toegankelijke, vlotte schrijfstijl verder katalyseert het verhaal snel en prettig door te lezen. De uitgangssituatie van een fertiliteitsarts die een ex met kinderwens helpt schiep echter al snel een bepaalde verwachting. Al lezende hoopte ik naarstig dat het plot niet zo voor de hand zou liggen en nog zou verrassen, maar helaas was dat niet het geval. Dit was erg teleurstellend, zeker gezien de vele roering in Birgits leven wel potentie leek te geven tot verrassende wendingen.