Advertentie

Een interessant en boeiend boek met verhalen over de oorlogsjaren in de provincie Brabant. Boeiende en vaak aangrijpende verhalen verteld door de mensen die het meegemaakt hebben. Verhalen waar je stil van wordt zeker omdat je er nooit van gehoord hebt.. Niet alles wordt op genomen in de geschiedenislessen op de scholen.

Het geeft een heel goed beeld van wat er in die jaren en naar aanloop van de bevrijding zich heeft afgespeeld. Er wordt veel geschreven over WWII , zeker nu 75 jaar bevrijding gevierd wordt. Vaak gaat het dan over de bekende verhalen en personen. Dit boek geeft echter een goed beeld van het onbekende verhaal. Verhalen uit de eerste hand van betrokkenen. Ook die verhalen mogen en moeten verteld worden omdat ze er ook zeker toedoen.

Brabant bevrijd is mooie samenvatting van verhalen over wat er zich toen afspeelde, ondersteund door foto’s en mappen. Je kan er een heel lang verhaal over opschrijven, maar beter is het boek lezen en zo het verhaal door te geven. Het boek is toegankelijk geschreven, met hier en daar wat militaire strategie.

Boek is een aanrader voor de geschiedenis liefhebber. Het breidt je kennis goed uit met verhalen die niet grote publiciteit halen.

Reacties op: Interessant

1
Brabant Bevrijd -
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker