Advertentie

Zoals de achterflap van het boek al aangeeft, er is al veel geschreven over de voettocht naar Compostela. En toch is ieder boek weer anders, omdat eenieder die de toch onderneemt zijn eigen verhaal heeft. Daarnaast is geen voettocht hetzelfde, andere omstandigheden, andere mensen.

Dit boek gaat over twee mannen die zich wagen aan de voettocht. In dit boek lees je weinig over de ontberingen die zo een tocht is. Buiten wat darm en maagklachten lees je alleen maar goede verhalen. Een stukje geschiedenis van de plaatsen die aangedaan worden, hun overnachtingen en de lokale bevolking, de collega wandelaars en ga zo maar door. Er wordt veel verteld en het meeste met een humorvolle pen.

Het boek is op een vlotte manier geschreven met hier een daar een Vlaamse uitdrukking waar je als Nederlander wel even bij moet nadenken, maar het leest allemaal erg plezierig.

Het boek is zeker een aanrader voor mensen die wat cultuur willen proeven of voor mensen die in de toekomst zelf deze beroemde voettocht willen maken. Op speelse manier weet je dan ongeveer wat je kunt verwachten, al zal geen tocht hetzelfde zijn.

Reacties op: Boeiend verslag

1
Compostelarie - Hugo Hoedemakers
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker