Advertentie

De Cock wordt opgeroepen: een dode vrouw op straat, onder verdachte omstandigheden uit een hotelraam gevallen. Tot zijn ontzetting wordt zijn stagiair Lotty door een onbekende omstander neergestoken. Het begin van een spannend en echt Baantjer verhaal.

De Cock en de schaduw van de dood is alweer deel 87 en de serie is nog steeds still going strong. De verhalen zijn nadat Peter Römer het schrijfhoutje heeft overgenomen nog steeds even sterk. In dit boek is het onderwerp zeer actueel : het geweld tegen hulpverleners. ja de verhalen van Baantjer gaan met de tijd mee.

In dit deel lossen rechercheurs Jurriaan ‘Jurre’ de Cock en Dick Vledder een tweetal moorden op en de aanslag op hun collega Lotty. Kortom De Cock en Vledder moeten behoorlijk aan de bak en hun persoonlijke gevoelens aan de kant zetten. Dat valt ze zwaar.

Weer een spannende politieroman van de bekende Amsterdamse speurder De Cock en zijn collega Vledder. Met alle terugkomende bekenden zaken als : de confrontatie met commissaris Buitendam en een bezoek aan het etablissement van Smalle Lowietje, met wie De Cock en Vledder steevast een glas cognac Napoleon drinken. Ondanks deze bekende terugkerende gewoontes verveelt ook De Cock en de schaduw van de dood niet. Het bevat altijd de juiste dosis spanning en met zucht sla je het boek na het lezen dicht. Jammer dat het uit is.

Reacties op: Blijft leuk

32
De Cock en de schaduw van de dood - Appie Baantjer Peter Römer
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners