Advertentie

Noord- Korea regelmatig in het nieuws met zijn markante leider. Een land waar je weinig vanaf weet net als van zijn leider. Met het boek ” de Grote kameraad” komt daar echter verandering in. Kim Jong-un krijgt in de grote kameraad als het ware een gezicht. Nu niet door de vele medeberichten en geruchten die uitgewerkt zijn, maar doordat de Auteur doordrong tot mensen die zich dicht rond Kim Jong-un bevonden of bevinden.

Als je zo leest over het leven Kim Jong-un dan kun je bijna begrijpen waarom het zo een zonderling figuur is. Altijd alleen opgegroeid, niet samen mogen spelen met je familie, neven, nichtjes of vrienden.. Alleen beschermd opgroeien want je bent de volgende grote leider van het land. Wat zou er van deze man geworden zijn als hij normaal was opgegroeid? Je gaat het je echt afvragen.. Nu een dictator die zijn volk onderdrukt. De mensen die het land hebben kunnen ontvluchten zijn ook nu ze in redelijke veiligheid zijn, nog steeds bang om zich uit te spreken en voor vergeldingen van de kant Noord – Korea. Voor hun zelf en voor hun familie die nog in het land wonen. De mensen die Anna sprak voor haar boek worden dan ook niet bij hun echte naam genoemd. De Auteur weet de gevoelens van die mensen heel goed over te brengen. Anna beschrijft ook heel duidelijk hoe en waar ze met deze mensen in contact is gekomen, dat was zeker niet altijd zonder gevaar. Voor biede kanten kun je alleen maar respect opbrengen.

Natuurlijk handelt het boek niet alleen maar over Kim Jong-un. Je krijgt ook een beknopte geschiedenis van het land en de eerdere leiders. Maar dat niet alleen, je krijgt een klein kijkje in de Cultuur, Politiek, de samenleving van het land. Hoe het werkelijk leven is in een land waar alles strak geregiseerd is, zelfs de mening van de bevolking.

Anna Fifield heeft een vlotte manier van schrijven waardoor het boek als een roman wegleest. Dat is met politiek aangelegen boeken wel eens anders. Voor wie meer wil weten van Kim Jong-Un en zijn Noord Korea is dit boek zeker een aanrader.

Reacties op: Boeiend verhaal

9
De Grote Kameraad - Anna Fifield
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,99
E-book prijsvergelijker