Advertentie

De Olifantenfluisteraar, geschreven door de Zuid-Afrikaanse natuurbeschermer Lawrence Anthony, is een boek wat je bij zal blijven. Lawrence Anthony vertelt in dit boek zijn verhaal toen hij een kudde onhandelbareolifanten accepteerde in zijn Thula Thula-wildreservaat in Zuid-Afrika. Tegen alle adviezen in nam hij de kudde aan omdat het de laatste kans was van de Olifanten, omdat ze zouden worden gedood als hij ze niet zou nemen. De olifanten waren getraumatiseerd (door het afschieten van soortgenoten door de vorige eigenaars), gevaarlijk en erg boos. Zodra ze in Thula Thula aankwamen, begonnen ze hun ontsnapping te plannen en maakten het leven voor Lawrence moeilijker en haast onmogelijk voor hem om een band met de olifanten te creëren en hen te redden van executie.

Lawrence Anthony was dat echter niet van plan, en maakte tegen ieders advies in zijn eigen plan om deze getraumatiseerde olifanten rustig te krijgen en er een band mee opbouwen…. De start van een zeer boeiend verhaal! De liefde van de auteur voor deze dieren voelbaar doorheen het gehele boek.

In het boek leer je veel van deze indrukwekkende dieren, omdat allemaal te benoemen is niet te doen, daarvoor moet u toch echt het boek zelf lezen. Maar een tipje van sluier :

Het verhaal van de rouw van de olifanten na het overlijden van Lawrence Anthony, laat ons zien dat dieren ook gevoelens hebben die vaak even diep zijn als die van mensen, en hun tevens hun gehechtheid aan zowel andere dieren als hun menselijke vrienden. En hoe ze om het verlies van hun geliefden rouwen. Daar wordt je stil van en het maakt dat je met heel andere ogen naar deze dieren kijkt.

Dit boek is vol vreugde maar ook verdriet. Het zal niet alleen dierenliefhebbers aanspreken, maar ook anderen die gewoon graag lezen.

Reacties op: Ontroerend en boeiend

8
De olifantenfluisteraar - Lawrence Anthony Graham Spence
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 22,50
E-book prijsvergelijker