Voor de ervaren lezer
In ‘De witte weduwe’ wordt er tijdens een perfect uitgevoerde inbraak in het Antwerps Diamantmuseum vreemd genoeg niks gestolen. Een boek dat daarnaast nog vele verhaallijnen en onderwerpen volgt zoals : een oudere man die een boek schrijft over gedurfde inbraken die uitgevoerd werden door meester-krakers.
In het boek is ook een vrij grote rol weg gelegd voor Prinses Charlotte van België. Charlotte, prinses van België, prinses van Saksen-Coburg en Gotha, hertogin van Saksen, aartshertogin van Oostenrijk en keizerin van Mexico was de dochter van Leopold I van België en Louise van Orléans. Haar hele leven leed ze aan paranoia en waanvoorstellingen. Dat wordt uitgebreid belicht in het boek.
Daarnaast maken we kennis met Anna, werkzaam aan de universiteit en inspecteur Eleonora Châtellerault die in aanraking komen met het boek van de oudere man. Een boek dat overal opduikt zoals op het zeilschip De Mercator. Wat heeft dit boek met de inbraak in Antwerpen te maken. Aan Anna en de inspecteur om dat uit te zoeken.
Het boek is voor de liefhebbers van Dan Brown en dat is inderdaad een feit, ook in dit verhaal lopen feiten en fictie door elkaar heen. Het is dan ook een boek dat je niet zo maar even leest. Je moet wel het kopje er bij houden om het kunnen volgen en de verbanden te kunnen leggen. Het scheelt wel dat de schrijfstijl redelijk vlot is en het wel allemaal beeldend overkomt. Met de personages is het wel moeilijk een band te krijgen, daarvoor vind ik ze te oppervlakkig. Boek is echt voor de doorgewinterde lezer.