Inspirerend
Het is een reusachtig boek geworden, een slag groter dan A4 formaat. Dat is best wel even wennen. Een kookboek die niet zo goed past in boekenhouder op het keukenwerkblad. Dat is het enige kleine minpuntje. De kwaliteit van het papier is uitstekend, lekker stevig.
Nu gaan we het over de inhoud hebben : Natuurlijk denk je als eerste: Oh nee weer een dieet boek.. maar toch is dit boek anders. Dit boek komt niet van een populair dieet of dieet goeroe. Nee dit komt van iemand die zelf met de kilo’s geworsteld heeft en zelf het roer heeft omgegooid door te doen waarvan hij dacht dat het goed was, zonder het plezier aan lekker eten te verliezen. Het is Wouter gelukt om op deze manier 33 kilo af te vallen. Dat maakt natuurlijk nieuwsgierig met welke recepten hij dat mede voor elkaar heeft gekregen.
De recepten zien er heerlijk uit. Alle veertig recepten zijn op een foto te bewonderen, en ja het oog wil ook wat. Dat is zeker gelukt. De recepten worden stap voor stap duidelijk uitgelegd, net als de benodigde ingrediënten. Tevens wordt erbij vermeld hoeveel kcal het recept per portie bevat. Opvallend : de zoete aardappel speelt een grote rol in vele recepten.
Natuurlijk val je niet alleen door de recepten af. Wouter geeft dan ook de nodige tips die er mede aan bij dragen om kilo’s kwijt te raken. Volgens de auteur is het puur een mindgame. Dat en natuurlijk volharden op de ingeslagen weg.
Misschien wel leuk om te weten : Dit recepten boek wordt ook gedrukt in zoete aardappelpapier. Daarmee is het, het duurste dieet boek ter wereld, want je moet er een slordige 11.000 euro voor neer tellen. Heel erg bijzonder.
Samengevat: Dieet Smakelijk laat je op een natuurlijke manier een gezonde weg inslaan. Duidelijk en met handige tips. Als dat doorneemt, lijkt het zelfs heel makkelijk extra kilo’s kwijt te raken. Dat zal zeker per individu verschillen, maar dit receptenboek kan zeker een goed hulp erbij zijn. Zeker omdat de recepten er heerlijk uitzien.