Vertederend

EMBV EMBV
8 mrt 2021

Als kattenliefhebber is het altijd leuk om over deze dieren te lezen. Dit keer was het de beurt aan Felix de stationskat. Een boek over een kat die in dienst is van het treinstation van Huddersfield. Twee medewerkers hadden het altijd over ideeën over dingen om op de werkplek te introduceren en een van hun ideeën was om een kitten te krijgen. Ze introduceerden het kitten stiekem toen de manager die tegen het idee was elders gedetacheerd was. Iedereen (nou ja bijna) werd verliefd op het kitten. Men had echter geen idee hoe het kleine pluizige katje hun leven en dat van hun passagiers zou beïnvloeden. Van het helpen van een kind met driftbuien tot het troosten van een weggelopen kind, Felix heeft ieders leven veranderd. Maar het is een toevallige vriendschap met een forens die Felix in de media en internationale bekendheid brengt.

De kitten werd Felix genoemd en bleek een positieve invloed op personeel en reizigers te hebben. Aangesteld aan ongediertebestrijder, maar Felix is meer een sociaal werker als je het boek leest. Het verhaal heeft iets vertederend. Met name de interacties met het personeel, maar ook de reizigers. Een boek dat je met plezier leest en heerlijk ontspannend werkt. Er zijn een paar verdrietige momenten, maar het voelt heel hartverwarmend.
Het boek bevat uiteraard foto’s van Felix. Allemaal heel vertederend. Voor de liefhebbers. Felix heeft een eigen facebookpagina : https://www.facebook.com/FelixandBoltHuddersfieldStationCats

Ik heb haar Facebook-pagina bekeken en ‘geliked’ en ik kijk ernaar uit om haar capriolen te volgen, haar video’s te bekijken en van haar foto’s te genieten.

Het verhaal staat niet bol van de spannende avonturen, maar meer centraal staat de band die er tussen mens en dier kan ontstaan. Een dier en in dit geval Felix voelt heel goed aan wie zijn aandacht en liefde op het moment nodig hebben. Felix een knuffelaar en een troost bij verdriet.

Samengevat : Felix de stationkat van Kate Moore is dan ook een droomboek voor dierenliefhebbers (en vooral kattenliefhebbers). Deze hartverwarmende verzameling verhalen over haar capriolen, triomfen en mislukkingen is gevuld met liefde en humor, maar is ook getint met droefheid wanneer stationsmedewerkers die van Felix zijn gaan houden, vertrekken naar andere betrekkingen of overlijden. Felix is een echte diva, glamoureus en pluizig, zelfverzekerd en vol vreugde. Ze is zo’n bijzondere kat dat bezoekers uit zowel het buitenland als uit haar eigen land komen om een ​​glimp van haar op te vangen, of misschien zelfs om haar te aaien.

Meer recensies van EMBV