Advertentie

De “zaak” Anne Faber, heel Nederland heeft er mee meegeleefd en nog houdt het de gemoederen bezig. Het is een interessant boek, de auteur beschrijft de achtergronden bij en gebeurtenissen rond de zaak Anne Faber, en probeert een antwoordt te vinden hoe het zo heeft mis kunnen gaan…Die zoektocht naar antwoorden gebeurt via interviews en gesprekken met verschillende betrokkenen, politierapporten etc. De familie van Anne heeft niet meegewerkt aan dit boek.

Daarnaast wordt er een beeld geschetst van de dader, zijn levensloop, alsmede dat van Anne Faber. Ook wordt er uitgebreid stilgestaan bij de grootste zoektocht en de media aandacht.

Het boek is vlot geschreven ( jammer van enkele dubbele woorden in zinnen etc, maar dat zal bij een eventuele volgende druk wel verbeterd worden). Sommige delen zijn hartverscheurend, zoals tijdens het proces tegen Michael P. de details over hoe en wat er met Anne gebeurd is opgenoemd worden.

Ja hoe kon dit gebeuren is de titel? Het had nooit mogen gebeuren, geen controle genoeg in de kliniek, een rechter van een eerdere zaak die misschien strenger had moeten oordelen, en zo kun je meer dingen opnoemen als je het boek gelezen hebt. Dan kom je weer bij het als alom bekende ” als”…. vul dan de rest zelf maar in…

Een boek die eigenlijk iedereen zou moeten lezen. Men kan hiervan leren en deze fouten niet nog eens maken.

Reacties op: Aangrijpend

27
Hoe kon dit gebeuren? - Yelle Tieleman
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 17,99
E-book prijsvergelijker