Advertentie

Het is een heel helder boek, zeer openhartig en veel beschreven hedendaagse zaken, allemaal zeer herkenbaar, alsof je weer even de spiegel voorgehouden kreeg.

Een burn out het lijkt het probleem van deze tijd te zijn. Het moet allemaal goed en perfect zijn en liefst moet het ook allemaal snel gebeuren. Steeds meer twintigers krijgen er mee te maken. Als je dat leest is dat wel even schrikken want deze mensen zijn de toekomst en daar moet je zuinig op zijn, die mogen niet vroeg opgebrand zijn. Toch een maatschappelijk probleem? Het begint er wel op te lijken.

In het boek “Jong en opgebrand” vertelt de auteur zijn eigen verhaal. Eerlijk en openhartig. Daarbij niet weglopend voor zijn eigen gevoelens en verleden. Respect als je dat op zo een manier kunt verwoorden. Het hele proces waarin hij beland wordt beschreven. De ontkenning, het accepteren en het gevecht voor herstel. Geen gemakkelijke weg.

Een burn-out is een psychische aandoening waarbij je emotioneel uitgeput bent en weinig kunt presteren. Dit ontstaat niet plotseling, maar heel geleidelijk. De signalen zouden een belletje moeten doen rinkelen : chronische vermoeidheid, bang zijn om te falen, veel piekeren, maar ook vergeetachtig, prikkelbaar en gespannen zijn. Heel bekend zo ook voor de auteur.

De auteur beschrijft in “Jong en opgebrand” zijn dagelijkse belevenissen met een burn out. Dit allemaal zeer toegankelijk met een vleugje humor waardoor je blijft lezen en wilt weten hoe hij er mee omgaat en er bovenop komt. De mini-survivalgids voor mensen met een (aankomende) burn out is zeer handig en kan een grote hulp zijn op weg naar herstel. Een goed boek van iemand die het zelf heeft beleefd. Boek is zeker een aanrader !

Reacties op: Openhartig

2
Jong en opgebrand - Bram de Brabander
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker