Boeiende roman

EMBV EMBV
22 mrt 2020

In de donkere dagen voor kerst even tijd voor een roman. Dit keer viel de keuze op “Lilly’s rozen”. In het verhaal maken we kennis met Rik, een jongeman die het helemaal voor elkaar lijkt te hebben. Goed betaalde baan, getrouwd en twee jonge kinderen. Het perfecte plaatje.

Dat blijkt echter maar schijn te zijn. Rik krijgt genoeg tegenslag te verwerken. Tegenslagen die in het verhaal goed uitgediept zijn. Daarnaast wordt de actualiteit niet uit de weg gegaan : Rik krijgt te maken met zelfmoord, criminaliteit, een (vecht)scheiding en een niet al te prettig werksituatie. Voor iedereen zal er wel wat herkenbaars in het verhaal. Je vraagt dan ook als lezer af, hoeveel kan Rik nog hebben. Je leeft enorm met de hoofdpersonage mee en hoopt dat het allemaal op zijn pootjes terecht komt.

Het verhaal wordt vanuit het perspectief van Rik vertelt, de ik vorm. Het verhaal leest lekker vlot weg, mede door de boeiende manier van schrijven van de auteur. Het boek is dan ook snel gelezen. Eigenlijk te snel, het smaakt naar meer. We gaan de auteur Sven Cohen Stuart dan ook zeker in de gaten blijven houden.

Meer recensies van EMBV