Advertentie

Rob Out onder de radio en muziek liefhebbers hoeft deze naam geen uitleg, onder de jongeren misschien nog wel. Daar is dit een prima boek voor. Een boek dat is verschenen omdat het dit jaar 45 jaar geleden is dat Radio Veronica 192 vanuit zendschip de Norderney haar uitzendingen moest staken.

Mr Veronica werd Rob Out genoemd. Veronica groot gemaakt. Een enorme drijvende kracht achter vele zaken rond om de zender. Rob Out was van 1965 tot 1992 bij zowel zeezender als de publieke omroepvereniging Veronica betrokken. Tevens was Rob Out als aandeelhouder betrokken bij de oprichting van het toenmalige RTL Véronique (nu RTL4), Sky Radio, Radio 538 en TMF .

Het boek geeft het levenswerk van Rob Out weer, maar dat niet alleen ook de geschiedenis van Veronica en andere bekende en minder bekende namen komen voorbij. Mensen die groot geworden zijn door Veronica vanaf de jaren 60 tot.. ja eigenlijk tot het huidige Veronica. Het boek moet een ode zijn aan Rob Out en dat is het ook, maar het is ook een geschiedboek over de zender Veronica. Je hebt als het ware twee vliegen in een klap. Je leert de persoon Rob Out enigzins kennen en je bent volledig op de hoogte over hoe en wat van de zender Veronica.

De schrijfwijze van de auteur Bert van der Veer is lekker vlot, waardoor deze biografie lekker vlot leest. Boek is zeker een aanrader voor de muziek en radioliefhebber.

Reacties op: Interessant

1
Mister veronica - Bert van der Veer
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het e-book € 9,95
E-book prijsvergelijker