Interessant
Dolf de Vries behoort zeker tot mijn favoriete schrijvers, dus was het nu weer eens tijd om een boek van hem van de plank te pakken. De keuze viel dit keer op Nieuw-Zeeland In Een Rugzak. In dit boek leren we Nieuw Zeeland , zijn inwoners en zijn geschiedenis beter kennen. Tijdens de reis die Dolf en zijn vrouw maakten beschrijft hij de geschiedenis van het land en de eerste inwoners, de landschappen, de dieren ( vogels) die er leven en de spontane ontmoetingen met mensen, zijn belevenissen zoals het raften etc. . Kortom je leert de cultuur, flora en fauna beter kennen.
Interessant zijn ook de verhalen die Dolf beschrijft van de Nederlanders die geëmigreerd zijn naar Nieuw Zeeland, hoe het hun vergaan is, de aanpassingsmoeilijkheden, noem het maar op. Het leek zo eenvoudig maar niks is minder waar..
De manier van schrijven van Dolf is prettig en daardoor leest het redelijk vlot. De reisboeken van Dolf zijn zeker niet alledaags en voor tips moet je deze boeken ook niet lezen. Dolf de Vries beschrijft hoe hij het beleeft en hoe hij er over denkt, open en eerlijk. Zijn mening hoeft de jouwe niet te zijn, maar het geeft je zeker wel een in inzicht waar je verder mee kunt als je van plan bent ooit het land te bezoeken. Dat maakt de boeken van Dolf zo speciaal.
Samengevat : Nieuw-Zeeland In Een Rugzak is een persoonlijk verhaal van Dolf de Vries, zijn ervaringen en visie. Op deze manier laat hij je kennismaken met het land, zijn geschiedenis, cultuur en noem het maar op. Het verrijkt je kennis of je nu naar het land toe wil of gewoon thuis meer van de landen in de wereld wil weten. Het boek biedt zeker weer enige uren leesplezier.