Leuk boek

EMBV EMBV
29 mrt 2020

Tennis dat is een sport waar ik graag naar mag kijken. Helaas zelf geen talent werd er in mijn jeugd gezegd. Maar sinds 1986 volg ik het allemaal. Het begon allemaal voor mij bij Wimbledon 1986 met de partij Navratilova- Sabatini. Ja toen werd ik fan van Sabatini en ik volg haar dus nog. Op deze manier heb ik dus ook Kiki Bertens leren kennen, via het tv-scherm en de tennisberichten online. Toen ik een persbericht voorbij zag komen over een boek van Kiki moest die gewoon gelezen worden.

Een boek wat voornamelijk de jeugd moet stimuleren. Dat zal het zeker wel doen want het boek staat boordevol handig tips waar je als jeugdspeler best wat mee kunt. Om een paar voorbeelden te noemen : de uitrusting, de training, de voorbereiding. Daarnaast vind je een overzicht van de prestaties van Kiki in haar carrière. Heel veel hoogtepunten en daar zullen ongetwijfeld nog vele bijkomen.

Prestaties die natuurlijk niet vanzelf zijn gekomen, want met talent alleen kom je er niet. Kiki vertelt in het boek dan ook over de trainingen en ontzeggingen die moet maken om aan topsport te doen en succesvol te zijn. Echter, haar belangrijkste boodschap is : Heb er plezier in en doe het alleen als je het zelf leuk vind. Niet omdat een ander het wil.

Het boek bevat natuurlijk heel veel weetjes over Kiki. Ze beantwoordt vragen van instagram volgers en het boek bevat heel veel leuke foto’s. Maar het is niet alleen Kiki die voorbij komt. Er is ook ruimte voor de Nederlandse tennisgeschiedenis en Nederlandse tennisvrouwen die in het verleden aan de top stonden.

Samengevat : Een leuk boek voor de jeugdige tennisliefhebbers en de fans van Kiki. Je leert haar een beetje kennen en met de tips kun je je eigen spel verbeteren. De opbrengst van het boek gaat naar het Jeugdfonds Sport & Cultuur en komt ten goede aan jeugdtennissers uit gezinnen met weinig geld.

Meer recensies van EMBV