Advertentie

Wie kent het verhaal van ” Dokter Zhivago” niet? Geschreven door Boris Pasternak. Pasternak was een Russisch dichter, schrijver en componist die in 1958 de Nobelprijs voor Literatuur kreeg toegekend.

Internationale bekendheid verwierf Pasternak met zijn roman Dokter Zjivago. Hierin beschreef hij de lotgevallen van een jonge arts en zijn geliefde Lara (geïnspireerd door zijn maîtresse Olga Ivinskaja) in de periode van de Eerste Wereldoorlog, de Russische Revolutie en de Russische Burgeroorlog. Pasternak voltooide deze roman in 1955, maar door de Russische autoriteiten werd de publicatie ervan verboden, zodat het werk pas in 1957 voor het eerst gepubliceerd werd, niet in de Sovjet-Unie maar in Milaan.

Dat is waar ” Wat we niet vertelden” overgaat. Het boek verteld het boeiende verhaal over hoe het er in die tijd in Rusland aan toe ging. Het beschrijft ook hoe Boris en zijn vriendin Olga zich niet storen aan het beleid op dat moment in Rusland, ze varen hun eigen koers met alle risico´s ….

De andere kant van “wat we niet vertelden” verteld het verhaal van de CIA en de ” wapen en ruimte wedloop met Rusland. Je krijgt een kijkje achter de schermen van de CIA en in het bijzonder twee vrouwen met een speciale opdrachten….

Uiteindelijk komen de twee verhaallijnen bij elkaar en wordt duidelijk wat deze vrouwen zoal deden voor de CIA en Amerika en de wedloop in Koude Oorlog…

Vrouwelijke spionnen, De koude Oorlog, Communisme, Verboden boeken, Verboden liefde, Propaganda… Het boek heeft het allemaal.

Lara Prescott heeft een prettige manier van schrijven en dat maakt dat je door het boek heen vliegt. Niet al te lange hoofdstukken. Het schakelen tussen het verhaal van Boris en het CIA gebeuren is goed te doen.

Je hoeft het boek ” Dokter Zhivago” niet te lezen om van dit verhaal te houden. Dit boek maakt je echter wel nieuwsgierig..

Reacties op: Boeiend verhaal

19
Wat we niet vertelden - Lara Prescott
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99
E-book prijsvergelijker