Advertentie

Zonder zintuigen is het eerste deel met DS Aidan Corcoran van de Thames Valley Police en forensisch psychiater Dr. Marie Palmer in de hoofdrol. Het verhaal begint wanneer Sarah Langton bijna dood wordt gevonden door ondervoeding in de berm van de weg. Aidan Thompson Corcoran wordt op de zaak gezet en gekoppeld aan profiler Dr. Marie Palmer, want er is duidelijk meer aan de hand dan een simpele ontvoering. Sarah was al zes weken vermist. Wanneer op verschillende tijdstippen in verschillende delen van het land nog twee overlevenden die als vermist waren opgegeven, worden aangetroffen, die lijden aan verschillende symptomen, staan Corcoran en Palmer onder druk om de dader te vinden.

Het begin van een heerlijk spannend verhaal. De auteur heeft een eenvoudige, duidelijke schrijfstijl die je als lezer aantrekt en niet loslaat. Het plot is goed gevonden, maar voor je tot het antwoordt komt, heb je als lezer nog heel wat voor de boeg. Soms hartverscheurende momenten die je als lezer op scherp zetten. Allerlei mysteries. Waarom gebeurt dit en waarom juist deze slachtoffers? Net als je denkt dat je daar achter bent, kom je tot de ontdekking dat je er naast zit.

De personages Cocoran en Palmer zijn goed uitgewerkt. Palmer is bang voor de directe en persoonlijke betrokkenheid bij de zaak en Cocoran is niet zo zeker van haar waarde in deze zaak en heeft zo zijn eigen problemen. Geleidelijk aan vinden ze een manier om een effectief team te worden.

Het tempo van het boek is prima, aangezien je als lezer amper een moment krijgt om op adem te komen voor de volgende draai aan het verhaal zich aandient. Zonder Zintuigen is een heftige thriller over de duistere kant van de mensheid. Volop genoten van het boek, dus wordt het wachten om het volgende deel te lezen.

Reacties op: Goede Thriller

26
Zonder zintuigen - Ed James
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners