Dood spoor
Dood spoor gaat over Anna, die na het plotselinge verlies van haar ouders samen met haar broer Steve op de familiehoeve woont. Wanneer haar broer betrokken raakt bij een misdrijf, wordt hun leven op zijn kop gezet. Hoewel Anna probeert de draad weer op te pakken, stapelen geheimen en onverklaarbare gebeurtenissen zich op, en blijkt het verleden dichterbij dan gedacht.
Het verhaal begon voor mij als een rustig opgebouwde thriller, maar al snel merkte ik dat er veel meer speelde….. Lisa weet met haar schrijfstijl een heerlijke beklemmende sfeer te creëren. Denk daarbij aan het kleine dorp en de dreiging die steeds dichterbij komt.
Wat het lezen ook aangenaam maakte, is hoe de spanning zich langzaam opbouwt. Geen plotwendingen, maar een sluimerend heel dat steeds meer grip kreeg op mij als lezer. Met een verrassend einde dat zorgde voor een mooi afgerond geheel.
Daarnaast ook heel prettig, de korte hoofstukken die de vaart goed in het verhaal wisten te houden. En ook iets van een nostalgisch gevoel, door dat het verhaal zich in de jaren ’80 afspeelt. Jeugdherinneringen….. Neem daarbij de personages en dan met name Anna. Haar worsteling met verlies en schuldgevoel raakte me echt.
Kortom: Dood spoor is naast een thriller ook een verhaal over rouw, geheimen en de over de gevolgen van gemaakte keuzes. Een mooi debuut dat me benieuwd maakt naar wat Lisa hierna gaat schrijven.