Antwoord op de vraag: hoe combineer je een gezin met 2 carrières?

erleynebrookman erleynebrookman
5 mrt 2024

Meer en meer vrouwen streven een eigen carrière na. Dat betekent dat in steeds meer gezinnen twee carrières naast elkaar bestaan en moeten gedijen. In de meeste zakelijke boeken voor vrouwen gaat het vooral over hoe je je eigen loopbaan vorm geeft. Dit boek van Jennifer Petriglieri helpt je bij het spanningsveld dat in je relatie en gezin kan ontstaan daardoor.

Petriglieri onderscheidt 3 transities op basis van haar wetenschappelijke onderzoek naar dit onderwerp:

1. Twee losstaande levens en carrières worden één: meestal als gevolg van een externe trigger, zoals de komst van een kind, moeten de 2 partners hun leven en loopbaan op elkaar gaan afstemmen.
  2. Partners beginnen aan een reis van zelfverwezenlijking: tegen de tijd dat carrières even onderweg zijn en de ergste drukte in het gezin bezworen, gaan partners zich afvragen of 'dit het is'? Of ze niet een andere weg op willen met hun leven. Hiervoor moeten ze elkaar de ruimte geven en steunen.
  3. Wordt samen weer ontdekkingsreizigers: als de primaire zorgtaken voorbij zijn, ontstaat er een nieuwe ruimte om dingen te ontdekken. Partners komen daar samen doorheen als ze bereid zijn met elkaar het avontuur aan te gaan. En niet blijven hangen in verlies van hun oude rol.

Het boek leest lekker, waarbij theorie wordt afgewisseld met verhalen van stellen van over de hele wereld en met allerlei beroepen. Het geeft naast de theorie en anekdotes ook veel praktische tips hoe je zelf met je partner in gesprek gaat. Een boek dat je het liefst had willen lezen voor je aan je loopbaan begon. Een aanrader dus voor iedere vrouw (of man) die een loopbaan combineert met een relatie en/of gezin, of die dat graag zou willen. Lees mijn volledige recensie hier: https://leeseenzakenvrouw.nl/recensie/review-jouw-carriere-mijn-carriere-jennifer-petriglieri/

Meer recensies van erleynebrookman