Advertentie

In dit boek maken we kennis met de 26-jarige Linde. Een meisje dat zich bezig houdt met haar toekomst. Zo wil ze een eigen cateringbedrijf beginnen en denkt ze na over trouwen en kinderen krijgen. Ze heeft een vriend, Finn, maar is ze wel zo gelukkig met hem? Daar begint ze aan te twijfelen als ze met Sverre, de zanger van haar favoriete band, in een hotelkamer beland, na het concert. Tevens heeft Linde geen makkelijke jeugd gehad. Haar moeder is al zo lang ze zich kan herinneren alcoholist en na een paar keer heen en weer verhuisd te zijn tussen haar moeder, vader en oma, is ze uiteindelijk bij haar oma blijven wonen. Doordat haar moeder alcoholist is, heeft ze zelf een grote afkeer tegen alcohol en drinkt dus zelf niet.

Linde stelt zich in dit boek kwetsbaar op. Hoewel ze dacht alles op een rijtje te hebben voor haar toekomst, gaat ze toch aan dingen twijfelen. Met name haar relatie. Kan ze nog wel met Finn verder gaan? Daarnaast maakt ze zich ook zorgen om een grote opdracht die ze heeft gekregen voor haar bedrijfje. Kan ze het wel aan om voor zoveel mensen eten te verzorgen? En wat moet ze toch met Sverre? Zal ze hem nog wel weer terug zien? Dat zijn vragen die bij haar opborrelen. Je leeft met haar mee en bent nieuwsgierig naar de keuzes die ze maakt. Er gebeurt een hoop in dit boek en er worden verschillende thema’s aangehaakt die allemaal door het boek heen weer terug komen.

Iedereen heeft wel een favoriete band of artiest en dat zorgt voor een stuk herkenbaarheid in dit verhaal. Ik bedoel maar, de zanger van je favo band die seks met je wil, hallo! De seksscènes zijn op een prettige manier omschreven. Precies zoals het is en niet te overdreven. Er is dan wel een groot leeftijdsverschil tussen Linde en Sverre, maar dit vond ik niet hinderlijk. Ik vond het jammer dat we uiteindelijk niks te weten komen over Sverre’s verleden, waardoor hij zo hard is geworden.

Finn kon van mij gelijk al de pot op. Wat een waardeloze zak is dat zeg! Hij vult haar gedachten al in voor ze iets kan zeggen (en heeft het dan nog fout ook) en houdt zich geen moment bezig met hoe zij zich voelt. Het is lastig voor Linde om dingen goed duidelijk te maken aan hem. Ik kon echt boos worden op hem haha!

Ik moet toegeven dat ik mezelf ook een beetje herkende in Linde. Haar situatie met Finn klinkt mij bekend in de oren helaas. Daarnaast heb ik ook te maken gehad met alcoholisme in de familie, (niet binnen ons gezin) wat voor mij een van de redenen is om niet te drinken. Het vreemdgaan zal ik uiteraard nooit goedkeuren, al heeft het wel Linde’s ogen geopend. Ik heb het verhaal hoe dan ook verslonden en ben van het boek gaan houden. Waarschijnlijk ook mede dankzij de herkenbaarheid die er voor mij in zat. De kans is groot dat ik dit boek na een tijdje weer opnieuw zal lezen!

Reacties op: Een heerlijk verhaal om niet alleen bij weg te zwijmelen, maar ook wat tranen te laten

16
Versplinterd verlangen - Emma Zegers
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 16,95
E-book prijsvergelijker