Wat niemand weet

Gabriella Carmen Martinez Gabriella Carmen Martinez
8 mrt 2025

Het verhaal gaat over Vaya en Jesse. Beide hebben zij een eetstoornis, maar allebei op een andere manier. Vaya is populair op school en ervaart hier druk van, ze is bang om aan te komen in gewicht. Ze loopt op haar tenen om de populariteit niet kwijt te raken.
Jesse is niet populair en loopt rond met groot verdriet. Beide gaan ze naar groepstherapie, waar ze elkaar liever niet zien. Maar wanneer ze in gesprek raken, blijken ze meer gemeen met elkaar te hebben als dat ze dachten. Kunnen ze samen helen?

Het verhaal heeft mij zeker aangegrepen en ik kan dit boek ook niet anders dan 5 sterren geven. De schrijfstijl, de personages en het verhaal samen kloppen en maken iets in je los. Een aangrijpend en hartverwarmend verhaal over jongeren met trauma’s en een eetstoornis. Ondanks dat er meerdere zware onderwerpen in het boek voorkomen, komt er ook zo nu en dan humor in het boek voor. Door de eenvoudige, vlotte en moderne schrijfstijl is het boek toegankelijk.

De hoofdpersonen, Vaya en Jesse, hebben hun struggles maar maken een persoonlijke groei door in het boek. Door de dual pov begrijp je hun beter en ook wat ze denken, maar niet altijd durven zeggen. Ook wat voor impact alles op de omgeving heeft. Wat ik ook erg leuk vind, is dat één van de hoofdpersonen twee moeders heeft.
Door de mix van verschillende omstandigheden en verschillende personages is er altijd wel een raakvlak om je in te kunnen vinden. Dit boek is een aanrader voor jongeren en zeker een goed idee om te lezen op school om deze onderwerpen bespreekbaar te maken. Ook een aanrader voor volwassenen!

5.0★

Meer recensies van Gabriella Carmen Martinez