Zwerftocht naar mijzelf (Een solotrip door Noord Zweden)

Gea L 25 april 2024
Op fb Boekenwurmen was een winactie. Dit keer een boek over een solotrip door Zweden. Ik lees graag reisverhalen, dus ik deed mee en… gewonnen!
Lineke Breukel woont in Zweden en wilde graag eens alleen op reis. Met haar hond Indy (naamgenoot van onze hond) ging ze op pad in Maxi, haar minibusje. In haar boek beschrijft ze de route die ze rijdt, de verschillende natuurgebieden en watervallen die ze bezoekt. In het boek overal voorzien van GPS coördinaten. Tijdens het lezen had ik Google Maps bij de hand om te zien waar Lineke op dat moment was en ik bekeek daar ook de foto’s van de plekken waar ze geweest is.
Ik vond het een erg leuk reisverslag om te lezen. Wij gaan graag naar Scandinavië, ook al eens een rondreis door Zweden, dus er waren herkenbare plaatsen. Leuk om te lezen over de gravures uit de Bronstijd. Wij zijn daar vorig jaar op weg naar Noorwegen vlakbij langs gekomen. Langs de E6 stopten we op een parkeerplaats waar hierover ook allemaal info te vinden is. Lineke wilde ook nog naar het Tiveden National park, maar sloeg dat toch over vanwege de regen. Zeker nog eens heengaan, want het is een prachtig oerbos!
Zo alleen op pad zijn is haar goed bevallen en ze is niet bang op afgelegen plaatsen. Ik zou ook graag eens alleen wat langer op reis gaan, maar dan wandelend. Dit boek heeft mij zeker geïnspireerd.
Na het lezen van de ondertitel Een solotrip door Noord Zweden had ik verwacht dat ze veel Noordelijker in Zweden zou reizen, in Lapland of daar zeker in de buurt. Maar dat deed niets af aan het verhaal. Ik geef het boek 4 sterren.

Meer recensies van Gea L