Wat een fantastisch goed boek. Een absolute aanrader!

Geja 03 augustus 2025
Schijnheilig van Kyra Mind

Dit verhaal is zo goed geschreven dat het je onder je huid gaat zitten. Het is zo beeldend, pakkend en emotioneel geschreven dat je alleen maar door wil lezen. De personages en de omgeving zijn ook heel goed beschreven. Het bezorgd je soms kippenvel en de rillingen. Maar ook boosheid en walging naar haar ouders. Je voelt de emoties van Lisa en waar ze mee te kampen heeft. Dit verhaal blijft me echt heel lang bij omdat het zo realistisch is geschreven.

Lisa woont in Bakkersdorp dat is een gemeenschap met hun eigen geloofsovertuiging, waar haar vader de hoofd van is. Er gebeuren daar mensonterende dingen. Nadat er iets gebeurd met Lisa haar vriendin Ruth krijgt Lisa de schuld. Lisa heeft het heel zwaar. Op school krijgt ze contact met Samira en worden vriendinnen. Zo ontmoet ze ook Samuel en ze vind hem ontzettend knap. Lisa is nog minderjarig, maar liegt over haar leeftijd. Na een voorval dat er bij Samira en Samuel is gebeurd is de vriendschap voorbij. Er gebeuren veel aangrijpende momenten. Lisa heeft niemand en worsteld zo verder. Ze krijgt Samuel maar niet uit haar hoofd. Lisa werkt stiekem en spaart haar geld op zodat ze kan vluchten. Ze komt Samuel weer tegen wanneer hij weer vrij is. Hij woont nu alleen, boven een kroeg. Ze praten samen en dan verteld ze bijna alles. Ze neemt hem naar haar huis, wel zo dat niemand hem ziet. Daar ziet hij dingen op haar slaapkamer en waarschuwd haar. Hij weet nu dat ze de niet liegt. Lisa krijgt weer straf omdat haar vader hun heeft betrapt. Op een moment vlucht ze en komt uiteindelijk bij Samuel terecht. Ze bouwen samen een leven mooi op. Lisa is hoogzwanger wanneer ze een beer krijgt van haar ouders. Ze krijgt argwaan en verscheurd het. Samuel komt van z'n werk en ziet de beer. Hij gaat zich douchen en dan Lisa is plots verdwenen. Na lang zoeken komt hij erachter dat Lisa in het ziekenhuis ligt. Als hij bij haar is herkent ze hem niet. Dan ziet hij dat haar zwangere buik weg is. Hij vraagt meteen waar de baby is. Lisa weet niks want door haar val heeft ze geheugenverlies. Dan staan ook nog de ouders bij haar bed. Ooh hoe gaat dit aflopen? Lees dat zelf maar, dat ga ik niet vertellen.

Dit verhaal staat bij mij al in de top van mijn favoriete boek die ik heb gelezen in 2025

Meer recensies van Geja