Top thriller van Belgische bodem

Gundiscover 11 mei 2025
Het boek begint meteen spannend met een moord die Léon pleegt op een vrouw van wie je niet weet wie ze is.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven. Mama Celeste, maar ook dochter Beau, Fleur en Leon doen om beurten hun verhaal uit de doeken. In het begin gebeuren nog verschillende zaken, maar het is vooral naar het 2de deel van het boek toe dat het verhaal ontploft. De spanning bouwt zich niet alleen op in het verhaal van Celeste maar ook Beau houdt er geheimen op na, want wie is bijvoorbeeld de geheimzinnige Doudou?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En dan is er nog Fleur die aan geheugenverlies lijdt en die zich in de Provence bevindt samen met een man. Maar wie is Fleur eigenlijk en wat heeft die man met haar te maken? Kortom, er is geen enkel moment dat het saai is.

De spanning wordt steeds groter. Het ene intrige volgt het andere in een sneltempo op. Aan het einde van elk hoofdstuk volgt er een cliffhanger, die ervoor zorgt dat je gewoon moet verder lezen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het fijne is dat het steeds korte hoofdstukken zijn en de personages ook continu afgewisseld worden. Zo leest het verhaal als een trein. Maar let op, de data volgen elkaar in het begin niet altijd chronologisch op. En daar moest ik dan wel soms eens gaan terugkijken om te zien dat ik niet verkeerd was. Dus hier moet je je hoofd soms wel even bijhouden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wie is de vrouw die vermoord wordt in hoofdstuk 1?
Wie is Doudou, de minnaar van Beau?
Wie is Fleur en wat is haar rol in dit verhaal?
Vanwaar komt Donatella plots de kop opsteken?
Deze en nog heel wat andere vragen houden je in spanning bij het lezen van dit boek. Naar het einde van het boek toe worden alle mysteries bloot gelegd. Vallen de puzzelstukjes in elkaar en kom je van de ene verbazing in de ander terecht. Soms moet je zelfs even stoppen met lezen om alles goed te laten doordringen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wie de boeken van Freida McFadden kent zal ook van dit boek houden want het zit even ingenieus in elkaar. De plottwisten deden me echt aan haar denken.

Meer recensies van Gundiscover