Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Schim: Van Houten levert opnieuw een ijzingwekkende thriller af!

Het hoofdpersonage in Schim is de 33-jarige acteur Mason Robins. Mason woont met zijn vrouw Naomi en dochter Maggie in Manhattan. Ondanks zijn relatief jonge leeftijd is hij feitelijk al uitgerangeerd. Via zijn agent bereiken hem slechts aanbiedingen voor commercials waar Mason zijn neus voor optrekt hetgeen hem echter in financiële problemen brengt. Hij slaapt nauwelijks meer en ook zijn huwelijk komt onder druk te staan.

Nadat Mason het boek van goeroe Naguru Aznahabi heeft gelezen, komt hij in contact met een exclusieve sekte, Wildclub geheten. In verleiding gebracht door de vele mooie beloften sluit hij zich aan. Zijn kansen lijken zich inderdaad te keren. Totdat Maggie spoorloos verdwijnt. De terugkeer van Maggie wordt ingezet als pressiemiddel om Mason diverse experimenten te laten ondergaan die hem in een ware nachtmerrie doen belanden. Hij wil nog maar één ding…weg van de sekte. Maar nog nooit heeft iemand de Wildclub' levend verlaten...

“Ingebouwd in de hoeken zag hij ze hangen, de cameralenzen die zich op hem focusten, als een jager op een prooi. Toch was er een nieuwe ongeremdheid in hem ontwaakt, waardoor het normale vervaagde en zijn dierlijke lust hem alle technologie om zich heen deed vergeten.”

Van Houten doet het opnieuw! Wat een huiveringwekkend verhaal. Geheel in haar eigen, zeer unieke stijl, weet de auteur een uiterst angstaanjagend scenario te schetsen. Telkens wanneer je als lezer denkt dat het niet erger kan, doet Van Houten er nog een schepje bovenop.

“Ze gilde en zette haar tanden in zijn rechterhand. Mason schreeuwde het uit. Voordat hij het wist haalde hij uit met zijn linkervuist en trof de vrouw op haar slaap. Ze zakte ineen op de vloer. Bewegingloos bleef ze naast het gebarsten mobieltje van Mason liggen.”

Haar stevige schrijfstijl, waarbij de auteur enkele gruwelijkheden niet schuwt, is inmiddels haar handelsmerk geworden en haar personages zijn opnieuw op hoog niveau gekarakteriseerd. In rap tempo laat Van Houten de gebeurtenissen elkaar opvolgen. Hiermee houdt ze de aandacht niet alleen stevig vast, maar veroorzaakt ze feitelijk dat het boek nauwelijks valt weg te leggen. Het hoge tempo en de vele gebeurtenissen veroorzaken echter geen verwarring aangezien de constructie bijzonder goed in elkaar zit.

Richting einde weet Van Houten de hoge spanningsgraad nóg een tandje op te voeren tot aan de verrassende finale.

Over de auteur
Lydia van Houten (Albadoro, 1972) is een Nederlandse auteur van zowel kinderboeken als boeken voor volwassenen. Haar eerste boek verscheen in 2002. Onder het pseudoniem L.A. Dawn debuteerde ze in 2005 met het jeugdboek Teken van drie. Haar prentenboekenserie Goedenacht kleine maan verscheen internationaal. Vanaf 2015 besloot ze onder het pseudoniem Van Houten zich fulltime op het schrijven te concentreren, met als specialiteit thrillers.

Uitvoering
Uitgeverij Kabook
ISBN: 9789083042411
Paperback, 300 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi
Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.
http://ht-c-communicatie.nl/

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Hanneke van de Water

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.