Meer dan 4,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Educated drug dealer: een verrassende blik achter de schermen van de apotheek.

Met haar ‘Educated drug dealer’ biedt Ellen Kruize Kok een kijkje in het leven van de apothekersassistente. Lades vol doosjes, vitrines vol tubes, witte jassen en een mysterieuze sfeer… de apotheek. Van lotions voor waterpokken tot gefluisterde vragen om Viagra. Een boek vol schrijnende, sappige ervaringsverhalen. Niet geromantiseerd, maar gewoon zoals het er aan de andere kant van de balie aan toe gaat.

“Ik deinsde achteruit. Hij liep vloekend de apotheek uit. Ik belde meteen de huisarts dat hij onderweg was. Ik had geen idee wat hij daar ging doen en een waarschuwing was wel op zijn plaats. Mijn benen trilden en ik balde mijn vuisten. Die middag was ik even niet meer in staat patenten aan de balie te helpen.”

In een plezierige en beeldende schrijfstijl en met een fijne indeling van korte hoofdstukken, presenteert Kruize Kok de wereld van een apothekersassistente en …. die wereld is verre van saai. Het boek bevat niet alleen haar eigen ervaringen, maar ook die van haar collega’s en, daar waar ze voorkomen, worden medische termen verklaard.

Die beeldende schrijfstijl die de auteur van dit boek hanteert, maakt dat je werkelijk het gevoel hebt met haar mee te lopen in de apothekersomgeving. Je ziet, je voelt en .. je ruikt. Het opent je ogen voor het feit dat het vak van apotheker(sassitente) veel meer is dan doosjes uit een laatje trekken.
Kortom, een boeiend en amusant boek dat zeker het lezen waard is.

Over de auteur
Ellen Kruize Kok begon in 2005 als apothekersassistente. Sinds 2015 schrijft ze. Haar grote droom was om ervaringsverhalen uit de apotheek te delen met het grote publiek, die droom komt nu uit!

Uitvoering
Uitgeverij E & E
ISBN: 978908316671
Paperback, 197 pagina’s

Over Hanneke van de Water
Hanneke van de Water (1960), eigenaar van To-taal Communicatie, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://to-taalcommunicatie.nl/

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Hanneke van de Water

Gesponsord

De nieuwe, betoverende roman van Cristina Caboni! In Het honingpad vindt Alice zichzelf tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis.

De Hebban Debuutprijs 2023 is gewonnen door Forugh Karimi met haar debuutroman De moeders van Mahipar. Een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal over de band tussen moeder en zoon.

Als allereerste Hebban Boek van de Maand is de weergaloze roman Alles wat had kunnen zijn van de Nigeriaanse schrijfster Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ gekozen door het Hebban Panel. Laat dit boek je uitdagen.