Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

De hemel heeft z'n prijs - prachtige roman!

Hanneke van de Water 24 december 2023
‘De hemel heeft z’n prijs’ is de nieuwe roman van Peter Mulhuijzen. In deze roman is de hoofdrol weggelegd voor de zestigjarige bedrijfsadviseur en schrijver, Richard. Richard woont in de Cotswolds, Engeland en is getrouwd met Helen.

Met vrouwen en de liefde heeft Richard op zijn minst iets bijzonders. Hij heeft het met regelmaat over ‘hemelse liefde’, een liefde waarin je je volkomen openstelt; in alle vertrouwen, en dat terwijl zijn echtgenote de neiging heeft zich in zichzelf terug te trekken. Dat die hemelse liefde zijn prijs heeft, daar zal Richard vlot achterkomen..

Richard heeft zijn vrouw nimmer verteld over Silke en Denise, de vrouwen uit zijn verleden. Wanneer deze twee plotseling weer in zijn leven verschijnen en bovendien nog altijd verliefd op hem blijken te zijn, veroorzaakt dat uiteraard behoorlijk wat spanningen die Richard in een onmogelijke situatie plaatsen. Dat geldt overigens ook voor alle drie de vrouwen. Vele confronties verder ontstaat er toch enig wederzijds begrip. Kiest Richard voor één van de vrouwen, of …. ? Je leest het in ‘De hemel heeft z’n prijs’.

Mulhuijzen ziet ook in deze nieuwste roman weer kans om op rakende wijze de diepste gevoelens en emoties van zijn personages in woorden te vatten. ‘De hemel heeft z’n prijs’ is een ontroerende, rijke en rakende roman waarin de auteur zijn schrijftalent opnieuw ten volle tentoonspreidt en waarin hij op meesterlijke wijze enkele filosofische wijsheden verweeft. Met intelligent toegepaste perspectiefwisselingen en plotwendingen geeft hij het verhaal bovendien nóg meer diepgang.

Zijn schrijfstijl is kalm, zorgvuldig en gedetailleerd. Het thema van het verhaal -echte liefde- weet hij op indringende wijze bloot te leggen. Echte liefde, waarbij het allemaal draait om jezelf volkomen bloot geven, in vol vertrouwen.

Tenslotte is vermeldenswaardig dat Mulhuijzen de omgeving zeer fraai te schilderen. Je waant je werkelijk in het bijzondere Engelse landschap en proeft de sfeer aldaar.
Kortom, ‘De hemel heeft z’n prijs’ is een bijzonder fraaie, gelaagde roman die de lezer niet alleen laat nadenken over het verhaal, hetgeen de personages in het verhaal beweegt, maar ook laat nadenken over zijn/haar eigen leven en de liefde…

Over de auteur
Peter Mulhuijzen (1941) is auteur van onder meer ‘Onderweg naar Ewa’ en ‘Spiegelend verleden’. In zijn boeken beschrijft hij wat voor hem de essentie van het leven is: de eeuwige confrontatie van liefde versus angst. Daarnaast verschijnen in zijn werk drie thema’s die van grote invloed zijn geweest op zijn leven: de Tweede Wereldoorlog, seksueel misbruik van vrouwen en films.
Peter woont met zijn vrouw Maja in het Bayerischer Wald.

Uitvoering
Uitgeverij Elikser
ISBN: 9789463655293
Paperback, 454 pagina’s

Over Hanneke van de Water
Hanneke van de Water (1960), eigenaar van To-taal Communicatie, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://to-taalcommunicatie.nl/

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Hanneke van de Water