Meer dan 4,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Onvoorspelbaar: stevige, realistische thriller met een rauw randje

Lois Blommestein staat inmiddels bekend om haar heftige thrillers waarin zij situaties beschrijft die uit het leven zijn gegrepen. Dat is ook het geval in ‘Onvoorspelbaar’. In deze thriller gaat het volledig mis wanneer de politie een pooiersnetwerk tracht op te rollen. Rechercheur Frany raakt daarbij levensgevaarlijk gewond evenals een van de gijzelaars.

De daders zijn uit op wraak en ontvoeren Kaylee, de dochter van rechercheur Frany, en haar vriendinnen met wie zij een gezellige avond beleeft. De meisjes worden mishandeld en verkracht wanneer zij de pooiers irriteren door bijvoorbeeld weerwoord te geven. Zo trachten ze de meisjes murw te krijgen waarna ze hen in willen zetten als prostituees.

Blommestein speelt schijnbaar moeiteloos met de spanningsboog en weet de emoties van zowel de meisjes als Lize, de moeder van Kaylee, uitstekend over te brengen. Als lezer leef je mee met het leed van de meisjes en de onmetelijke angst van Lize.

“Ze werden mishandeld en zouden als prostituee moeten werken, ging er door Kaylee heen, terwijl ze hijgend tegenover Sean stond. Haar grootste angst zou werkelijkheid worden en er was niemand die haar kon helpen. Als haar moeder erachter kwam dat ze niet thuis sliep, was het al te laat en zou ze waarschijnlijk al op weg zijn naar een geheime locatie.”

Maar, dat is nog niet alles, want ‘Onvoorspelbaar’ kent ook nog een tweede, tenenkrommend spannende verhaallijn. Die van de eveneens ontvoerde Tessa. Ook zij belandt in de prostitutie.

De constructie van het verhaal, waarbij Blommestein met regelmaat switcht tussen de diverse hoofdpersonages, zit eveneens goed in elkaar en maakt dat je dit boek slechts met moeite kan weg legggen.
De auteur hanteert bovendien een beeldende schrijfstijl die zich kenmerkt door een hoog tempo en zij trakteert haar lezers uiteindelijk op een prima plot.
Kortom, ‘Onvoorspelbaar’ is een fijne, doch stevige thriller en derhalve geen boek voor ‘tere zieltjes’.

Over de auteur
Lois Blommestein (1989) begon al jong met het schrijven van korte verhalen. Ze haalt haar inspiratie uit haar rijke fantasie, gecombineerd met true crime. Eerder van haar hand verschenen ‘Verloren onschuld’, ‘De sekte’ en ‘Gedraag je’.

Uitvoering
Uitgeverij Brave New Books
ISBN: 9789464487282 9789464487312
Paperback, 262 pagina’s

Over Hanneke van de Water
Hanneke van de Water (1960), eigenaar van To-taal Communicatie, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://to-taalcommunicatie.nl/

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Hanneke van de Water

Gesponsord

De nieuwe, betoverende roman van Cristina Caboni! In Het honingpad vindt Alice zichzelf tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis.

De Hebban Debuutprijs 2023 is gewonnen door Forugh Karimi met haar debuutroman De moeders van Mahipar. Een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal over de band tussen moeder en zoon.

Als allereerste Hebban Boek van de Maand is de weergaloze roman Alles wat had kunnen zijn van de Nigeriaanse schrijfster Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ gekozen door het Hebban Panel. Laat dit boek je uitdagen.