Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Muizen in het bed: verrassend debuut!

‘Muizen in het bed’ is de debuutroman van Pia Pauwels en vertelt het verhaal van Marie en Ian die naar Zuid-Frankrijk verhuizen, op zoek naar avontuur en geluk. Ze besluiten er een B&B te beginnen in een oude wijnhoeve. De renovatie van de oude hoeve en zijn vele bijgebouwen gaat echter niet van een leien dakje en de gedroomde B&B lijkt steeds minder op die droom waar zij op hoopten. Bovendien wordt Maries moeder, Grace, ziek en trekt bij hen in. Het wordt een periode vol beproevingen, komische situaties en emoties.

Met haar debuutroman geeft Pauwels haar visitekaartje als auteur, direct stevig af. ‘Muizen in het bed’ amuseert, ontroert en boeit. Deze kersverse auteur hanteert een uiterst plezierige, realistische schrijfstijl en weet haar personages fijn te karakteriseren. Haar dialogen zijn van een aangename frisheid en dit boek draagt derhalve alles in zich voor vele uren ontspannend leesplezier.

Niet alleen weet Pauwels diverse situaties, zoals het uitvallen van de stroom in de Franse plattelandsomgeving, hilarisch te verwoorden, maar even later weet zij weer diep te ontroeren wanneer zij het over de zieke Grace of de overleden kat heeft.

Kortom, ‘Muizen in het bed’ is een absolute aanrader. Het debuut van een auteur waar we hopelijk nog veel van gaan lezen.

De auteur
P.M. (Pia) Pauwels (1972) is een Vlaamse auteur. Zij studeerde ‘Management, toerisme en communicatie’ aan het HIC in Mechelen en ging kort daarna aan de slag in de luchtvaart. Na de dip van 9/11 besloot ze opnieuw te studeren aan de Universiteit Antwerpen waar ze haar liefde voor geschiedenis omzette in een diploma. Door haar passie voor het reizen verhuisde ze samen met haar tweede man naar Zuid-Frankrijk, waar haar debuutroman, ‘Muizen in het bed’ vorm krijgt.

Uitvoering
Uitgeverij Het Punt
ISBN: 9789460796234
Paperback

Over Hanneke van de Water
Hanneke van de Water (1960), eigenaar van To-taal Communicatie, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://to-taalcommunicatie.nl/

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Hanneke van de Water

Gesponsord

Het boomhuis in het bos van TJ Klune is door de Hebban Crew gekozen tot het Hebban Boek van de Maand in oktober. Een geweldig boek voor jong en oud!